27 °C

Всеки втори шофьор засечен в нарушение при снощната акция на полицията в Кърджали

Всеки втори водач засечен в нарушение, задържан с фалшиво свидетелство за правоуправление на МПС, незаконен превоз на животни, това са резултатите от проведената вчера масирана полицейска операция на ОДМВР-Кърджали в областта в интервала от 16 часа до 22 часа за установяване на нарушения по ЗДвП. В нея се включиха полицейски служители от всички управления на МВР в областта. 377 са проверените моторни превозни средства и 686 лица в хода на операцията. 180 са установените нарушения на ЗДвП, за които са съставени 19 акта и 78 фиша, заснети са с технически средства 83 клипа за превишена скорост. Четирима водачи са управлявали със скорост от над 100 км/час при ограничение 60 км/час. Рекордьорът е по главния път със 138 км/час. 33-годишен водач представил фалшива шофьорска книжка, издадена в чужбина. Той е бил проверен на бул.“България“ в областния град. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство по чл.316 във връзка с чл.308, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Незаконен превоз на животни е извършвал 38-годишен водач на товарен „Фолксваген“, констатирали полицейски служители при проверка в село Габрово вчера около 18,30 часа. Мъжът не представил разрешителни документи. Съставен е акт за административно нарушение по Закона за ветеринарномедицинска дейност от служители от Областната дирекция по безопасност на храните.

Нерегистриран лек автомобил е бил установен от полицейски служители на РУ-Кърджали при проверка в областния град вчера около 14 часа. 54-годишен се движил с товарен „Мерцедес“ и при направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

Досъдебно производство за кражба от жилище е образувано в РУ-Кърджали. Дежурна оперативна група е извършила оглед вчера след подаден сигнал от собственика, че от апартамента липсват пари и златни накити. Сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай работят  по случая. Издирва се извършителят на престъплението.

 Сигнал за пожар в склад в Кърджали е бил подаден вчера в 13,30 часа. Два екипа на службата в областния град загасили огъня. Изгоряла транспортна лента, опушени били около 100 кв. м стени. Небрежна работа с огън причинила запалването.

Екип на пожарната служба в Кърджали помогнал за пренасянето на болен пациент до специализиран автомобил на Спешна помощ вчера около 9,30 часа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини