Търговското аташе на Р Турция в Пловдив ще съдейства на производители и търговци от областта да стъпят на пазара в южната ни съседка

Изображение 1 от 3

    Търговското аташе на Р Турция в Пловдив г-н Мехмет Али Ердем ще съдейства на производители и търговци от областта да стъпят на пазара в южната ни съседка. Основната ми задача е да разширявам турските инвестиции в региона, но смятам, че като съседи трябва да имате предимство да стъпите първи на турския пазар. Това сподели пред Управителния съвет на Кърджалийската търговско-промишлена палата г-н Ердем.

      Търговското аташе на южната ни съседка проведе едночасов разговор с ръководството на най-старата работодателска организация в града. Той бе категоричен, че ще съдейства максимално за съвместни проекти между бизнеса от Кърджалийско и търговско-промишлени камари от Турция. Предстои да се набележат приоритетни направления, в които да се работи.

     Мехмет Али Ердем бе категоричен, че ще популяризира в Кърджали и областта търговските изложения, които се провеждат в неговата страна. Република Турция ще поеме разходите по пребиваването на местни предприемачи, за да могат да популяризират своя бизнес и да бъдат мост между двете страни.

     На срещата бе обсъден и конкретен инвестиционен проект в Кърджали.

    Бе дадена висока оценка на приноса на турските инвеститори в развитието на икономиката на Кърджалийска област.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини