Кметът:Трети март е.Да живее България!

    Трети март е свещена дата за нас. България възкръсва за нов живот. Една империя признава правото ни на свобода. В това няма нищо случайно. Това заяви в приветственото си слово по случай Националния празник Трети март кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис. Трети март е!Да живее България!-възкликна градоначалника.

    Стотици кърджалийци отдадоха днес почит пред саможертвата на руски и български воини в името на свободата на Отечеството. Празничната програма започна с поднасяне на венци пред паметника на Руския войн пред храма „Св.Георги Победоносец”. Шествие от представителни групи на училищата бяха приветствани от кмета Хасан Азис и областния управител Никола Чанев.

     Кулминация на празника бе тържеството пред монумента на Освободителите в Градската градина. То бе предшествано от изпълнения на мажоретни състави и гвардейците.

      Бяха положени венци и цветя от името на кмета инж.Хасан Азис, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, народния представител Адлен Шефкед, групата на евродепутатите на ГЕРБ,  областния управител Никола Чанев, институции,политически партии.

     Градонаначалникът посочи, че има дълбока символика във факта, че Санстефанският мирен договор е подписан на 19 февруари стар стил, дата на която днес отдаваме почит към безпримерната саможертва на Апостола на българската свобода Васил Левски. Той подчерта, че трябва са преклоним глава пред духа на будители, бунтари мъченици. Да почетем воините паднали във войната за освобождение. Никога няма да престанем да се обръщаме назад, защото девизът на нашия град напомня,че който забравя миналото е обречен да няма бъдеще, отбеляза още кметът.

     Празничната програма започна с изпълнение на родопски песни. Тя бе представена от творци и изпълнители от Дома на културата.

      Кметът инж.Хасан Азис поведе третомартенското хоро.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини