Близо 18 000 мартенички за децата на Кърджали

Кметът на общината инж.Хасан Азис  зарадва  2800 деца от община Кърджали с мартенички по случай Баба Марта. Мартенички имаше за малчуганите от 23-те  детски заведения на територията на общината, посетителите на Дневния  център за деца с увреждания”Надежда”, за децата от защитеното жилище и центровете от семеен тип и други социални заведения.
Кметът и зам.-кметът по хуманитарни дейности Веселина Тихомироваприсъстваха днес  на тържество по случай Баба Марта в най-голямата детска градина в общината - „Райна Княгиня“ в кв.“Възрожденци“.Инж.Азис пожела на  357-те  деца в градината  да бъдат живи и здрави, весели и засмени, раздаде на всички групи мартеници с послание за всяко едно дете . Той припомни, че инициативатас даряване на пролетните символи се реализира за шеста  поредна година, като за това време са раздадени близо 18 000 мартенички на най-малките кърджалийци.. Малчуганите поздравиха кмета с песни и стихотворения, завързаха мартеница на ръката му за здраве.
Директорката на детското заведение Красимира Калинова благодари на кмета за  инициативата от  и също му подари  мартеничка.Гостите заедно с децата се хванаха на хоро около ритуалния огън за здраве.

Това съобщиха от Пресслужбата на Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини