Ментета чанти дрехи и обувки спрени на границата с Гърция

Близо 50 100 текстилни изделия, обувки и чанти, носещи логото на световноизвестни марки задържаха митническите служители на ГД „Митническо разследване и разузнаване“ при проверки в района на ГКПП Капитан Петко войвода.

При един от случаите стоките са открити в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Гърция през ГКПП Капитан Петко войвода на 23 февруари. Шофьорът на камиона-турски гражданин, е представил документи за превоз на 295 колета с текстилни изделия от Турция за Германия. Превозното средство е селектирано за щателна проверка, която се извършава в митническо хале на Териториална дирекция Тракийска в Пловдив. Установени са 37077 текстилни изделия, с логото на защитени търговски марки, от които 27 060 са били декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, а останалите 10 017 артикула не са били описани в търговските документи и са задържани като предмет на контрабанда.

На 22 и 25 февруари, при проверки в района на ГКПП Капитан Петко войвода на два камиона, превозващи стоки от Турция за страни от Западна Европа, митническите служители откриват 13 020 спортни комплекта, тениски, спортни обувки и чанти с логото на световни марки.

Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

За случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки. За откритите контрабандни стоки е образувано административно наказателно производство.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини