2 °C

Кметът определи фирма ДЗЗД "АРЕНА-АРДА 2020" да изгради осветлението на стадиона

С решение на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис фирма ДЗЗД „АРЕНА – АРДА 2020” е определена за изпълнител на обществената поръчка за изграждане на осветление на футболния терен, лекоатлетическата писта и информационното табло на стадион „Арена Арда” в Кърджали. Тя е класирана на първо място в публичното състезание за възлагане на обществената поръчка. Обявеният критерий за оценка бе оптималното съотношение качество/ цена. В общината са постъпили две оферти - на ДЗЗД „АРЕНА – АРДА 2020” със седалище в Бургас и „ИНФРА ЕКСПЕРТ” АД със седалище в София. Комисията е допуснала и двамата участници до етапа на разглеждане на техническите им предложения. След тази процедура тя е предложила на възложителя на обществената поръчка да отстрани офертата на „ИНФРА ЕКСПЕРТ” АД, защото техническото предложение на фирмата не отговаряло на минимално поставените изисквания за съдържание, качество и наличие на изискуеми елементи. При отваряне на ценовите оферти е установено, че участникът ДЗЗД „АРЕНА-АРДА 2020” е предложил цена за изпълнение на обществената поръчка 2 058 916 лв. без ДДС, или 2 470 699 лв. с ДДС. Това става ясно от протокола на Комисията, публикуван на интернет страницата на община Кърджали. Както „Нов живот” писа, проектът, който ще се изпълнява, включва изграждане на четири пилона за осветление на стадион „Арена Арда”, с което да се постигне средна осветеност на терена. Пилоните ще са с височина 35 метра и ще бъдат разположени в четирите края на стадиона. Поради наклона на терена пилоните ще са с различна височина. На тях е предвиден да се изгради блок за монтаж на прожектори. Информационното табло ще бъде разположено в южната част на стадиона при сега съществуващия вход - изход. То ще се изпълни от носеща метална конструкция, която ще стъпва върху две носещи колони, върху които ще бъдат монтирани рамките на таблото. Средствата са осигурени по договор от Министерството на младежта и спорта. Максималната прогнозна стойност на обществената поръчка бе 2 061 634 лева без ДДС. Наличието на осветление на стадиона е задължително условие, за да може Професионален футболен клуб „Арда” да играе домакински мачове на него. 

Валери Недялков

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
27 яну 2021
Последни новини