23 °C

Кметът определи фирма ДЗЗД "АРЕНА-АРДА 2020" да изгради осветлението на стадиона

С решение на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис фирма ДЗЗД „АРЕНА – АРДА 2020” е определена за изпълнител на обществената поръчка за изграждане на осветление на футболния терен, лекоатлетическата писта и информационното табло на стадион „Арена Арда” в Кърджали. Тя е класирана на първо място в публичното състезание за възлагане на обществената поръчка. Обявеният критерий за оценка бе оптималното съотношение качество/ цена. В общината са постъпили две оферти - на ДЗЗД „АРЕНА – АРДА 2020” със седалище в Бургас и „ИНФРА ЕКСПЕРТ” АД със седалище в София. Комисията е допуснала и двамата участници до етапа на разглеждане на техническите им предложения. След тази процедура тя е предложила на възложителя на обществената поръчка да отстрани офертата на „ИНФРА ЕКСПЕРТ” АД, защото техническото предложение на фирмата не отговаряло на минимално поставените изисквания за съдържание, качество и наличие на изискуеми елементи. При отваряне на ценовите оферти е установено, че участникът ДЗЗД „АРЕНА-АРДА 2020” е предложил цена за изпълнение на обществената поръчка 2 058 916 лв. без ДДС, или 2 470 699 лв. с ДДС. Това става ясно от протокола на Комисията, публикуван на интернет страницата на община Кърджали. Както „Нов живот” писа, проектът, който ще се изпълнява, включва изграждане на четири пилона за осветление на стадион „Арена Арда”, с което да се постигне средна осветеност на терена. Пилоните ще са с височина 35 метра и ще бъдат разположени в четирите края на стадиона. Поради наклона на терена пилоните ще са с различна височина. На тях е предвиден да се изгради блок за монтаж на прожектори. Информационното табло ще бъде разположено в южната част на стадиона при сега съществуващия вход - изход. То ще се изпълни от носеща метална конструкция, която ще стъпва върху две носещи колони, върху които ще бъдат монтирани рамките на таблото. Средствата са осигурени по договор от Министерството на младежта и спорта. Максималната прогнозна стойност на обществената поръчка бе 2 061 634 лева без ДДС. Наличието на осветление на стадиона е задължително условие, за да може Професионален футболен клуб „Арда” да играе домакински мачове на него. 

Валери Недялков

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстоят ви може би повече ангажименти отколкото сте предвидили и въпреки почивния ден, някои от вас ще бъдат доста натоварени. Въпреки това дейностите, с които се захващате ви носят удовлетворение и стимулират доброто ви самочувствие. Това е особено валидно ако са непосредствено свързани с деловата сфера. Можете да разчитате на добри приходи.
06 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешният ден няма да остави време за почивка на онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. Действате бързо, когато това се изисква от вас, но през останалото време добре премисляте действията си и предпочитате да не избързвате. Очаквайте скорошни приходи от дейност, която сте успели да реализирате с помощта на близък човек.
06 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се погрижите за всичко, което планирате днес да приключи в рамките на деня. Градивните ви усилия ще ви държат в добра форма и ще съумеете да се организирате с времето си. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени.
06 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазете за себе си намеренията, не ги правете достояние на всички. Очаровани сте от вниманието на човека до вас и това ви обнадеждава за връзката ви. Новини от близък човек, пребиваващ в чужбина. Притесненията ви ще отшумят и скоро ви очакват нови развития. Хранете се здравословно, възможни са неразположения.
06 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте се по-добре, ако искате да се справите с всичките си задачи. Пред вас ще се изправят предизвикателства, изкушенията на които ще ви проводят в друга посока на мислене. Ще се стремите да повишите благосъстоянието на семейството си и ще намирате преки пътища за постигането му.
06 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е особено подходящ за почивка и развлечение. Имате нужда от отдих и зареждане със свежи сили, затова не се колебайте да прекарате този ден по възможност на открито и в компанията на близки хора. Чувствате се добре в ролята на организатори, затова едва ли ще сбъркате ако се наемете с инициирането на подобно мероприятие.
06 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Овладейте емоциите и ще си спестите разочарования и неприятности. Споделете отговорностите и не предприемайте нищо ново. Не се натоварвайте с информация, която не ви засяга пряко, търсете тишината и спокойствието. Погрижете се за дома, направете пролетно почистване и мислите ви ще се успокоят.
06 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се разпилявайте в много посоки, за да не провалите изпълнението на важен ангажимент. Можете да направите и нещо повече за себе си, без да изпускате от контрол ситуацията. Ще получите възможност за допълнителни доходи, предвид нарасналите си нужди, но и защото имате енергия за това.
06 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очакваното и случващото се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия. Твърде често оставяте емоциите да ви водят, а от това следват различни проблеми. Дайте си малка почивка.
06 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на хубав и ползотворен ден. Вътрешното ви чувство за равновесие и справедливост ще ви изведе на правилните позиции, дори да изненадата с поведението си някого. Силата ви е в разума и умението да постигате целите си, нещо с което не всеки може да се похвали. Възможно е ново приятелство.
06 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Покажете доброто си отношение към хората, с които общувате и ще направите деня по-хубав, освен, че има какво да научите за себе си. Настроението ви ще се подобри от присъствието на някой, който не спира да ви вълнува. Споделете любовта си и ще откриете, че чувствата ви са взаимни.
06 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изчистете главата си от излишни и натоварващи ви мисли. Дистанцирайте дразнителите около себе си и ще се почувствате добре. Хубавото време, приятелите и развлеченията ще направят деня ви приятен. С нови сили ще се посветите на заниманията си и ще оставате доволни от себе си.
06 юни 2020
Последни новини