Вятърът „разходи“ контейнери без стопери по хасковските булеварди

    Лек автомобил на фирма е бил засечен от контейнер за боклук днес, насред шосето по ул. „Дунав“ към кръстовището с бул.“В. Левски“ в Хасково. Ударена е дясната предна врата на колата, а шофьорът й обясни, че единствено заради факта, че е  е карал  бавно е успял да реагира на връхлетелият го изневиделица контейнер.

    Той избутал кофата за боклук встрани, за да не пострадат и други водачи и забелязал, че спирачките на колелата на коша не са пуснати.

    Вятърът в ранния следобед, граничещ с опасен, според метеорологичната скала, е причината за ненадейната и опасна „разходка“ на боклукчийските контейнери по някои от хасковските улици. По данни от Хасковската метеорологична обсерватория, най-силният порив, който е бил измерен днес, е в 14,20 часа. Духало е със сила 13 м/с. Според Скалата на Бофорт вятър между 10,8 и 13,8 м/с се равнява 40-50 км/ч.

    Кофи за боклук насред шосето имаше днес и по ул „Стара Планина“, показа проверка на Haskovo.net из града. На това място със сигурност контейнерите нямаха стопери.

    „Всеки ден предупреждаваме екипите, когато изпразнят кофите и ги върнат на мястото си да ги застопоряват, но не мога да хода зад всеки боклукчийски камион“, коментира случая шефът на сметосъбиращата фирма „Грийн партнърс“ Георги Щерев.

    По повод засечените контейнери без спирачки, той обеща, че ще направи проверка и там, където няма такива, ще бъдат поставени.

    Дано обаче това да се случи преди следващия силен вятър, за да не се стигне до сериозен инцидент и тогава да се наложи да пуснем отново в действие приказката за зимата дето ни изненадва всяка зима.

    Според прогнозата в Хасково утре вятър няма да има и времето ще е подходящо за ремонти.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Сп
      Справедливост
      0 0
      09:19, 25 фев 2020
      Да съди общината за нанесените щети на автомобила. На времето така един "бакшиш" осъди общината за непочистен сняг пред дома на клиента му и си опъна добри парички.
    • 2
      Гр
      Гражданин
      0 0
      10:57, 25 фев 2020
      Всяка сутрин им подреждаме кошовете, които след като ги изпразнят ги оставят разхвърляни и заемат цяло място за паркиране.
    • 3
      Ха
      хасан
      0 0
      11:40, 25 фев 2020
      тукмо днес щяхме да ги махаме и пак ватъря на изпревари
    Последни новини