Оставиха в ареста рецидивиста, ограбил 11-годишно момиче в Хасково

24-годишният Апостол Апостолов ще остане за постоянно в ареста заради грабеж на 11-годишно момиче. Мярката му за неотклонение "задържане под стража" бе определена днес от Районния съд в Хасково по искане на прокуратурата.

Нападението е извършено на 17 февруари 2020 г. на улица "Република" в областния град. Тогава ученичката се прибирала от училище. Мъжът я пресрещнал и със сила й издърпал златната обеца от ухото и избягал в неизвестна посока. След това оставил обецата в заложна къща и по-късно беше задържан.

В съдебното заседание днес адвокатът на обвиняемия поиска по-лека мярка за клиента си. Съдът обаче уважи искането на държавното обвинение.

Съдът прие, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. Деянието е извършено в рамките на изпитателния срок на предходно условно осъждане на Апостол, имащ лоши характеристични данни, което обуславя, че съществува висока степен на обществена опасност на дееца и опасност той да се укрие или извърши престъпление. Съдът прие, че предходните осъждания не са изиграли своята предупредителна и възпираща роля. 

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Хасково в 3-дневен срок. За настоящото престъпление законът предвижда от 3 до 10 г. затвор.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ап
    Апостол Павел
    14 0
    18:27, 20 фев 2020
    Еми те роднините после ще го преслушат.
  • 2
    Фъ
    Фъкю
    13 0
    10:55, 21 фев 2020
    Абе как бе изрод мръс.. ще ограбиш 11г.детенце,ти си за изнасилване с магарета бе.
  • 3
    Хи
    Химената
    0 0
    14:30, 21 фев 2020
    Ах долен ****** !
  • 4
    Ах
    Ахмет република
    1 0
    11:14, 23 фев 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини