Двойките, които живеят заедно, е по-вероятно да са с наднормено тегло

Двойките, които живеят заедно, е два пъти по-вероятно да напълнеят от тези, които живеят отделно, показва ново изследване.

Проучването, което ще бъде публикувано следващия месец във в. "Obesity", показва също така, че опасността от напълняване се увеличава, колкото по-дълго хората живеят заедно.

Проф. Пени Гордън-Ларсен от университета в Северна Каролина открила и положително влияние на брака върху здравето, включително намаляване на пушенето и по-ниска смъртност. Но също така установихме, че двойките, които живеят заедно са по-пълни от другите на същата възраст и са изложени на по-голяма опасност от напълняване, допълва тя.

"Може би причината за увеличаването на килограмите не е само възрастта, но също и напрежението, свързано с промяната на навиците", обяснява авторката на изследването. Според нея хората, които живеят заедно, независимо дали са женени или не, се хранят заедно, вероятно готвят повече или ядат на вън по-често, отколкото, когато не са били женени. По-вероятно е също така те да гледат телевизия заедно вместо да ходят в залата или да спортуват.

Гордън-Ларсън установила, че двойките, които живеят заедно повече от две години, особено тези, които са женени, е най-вероятно да проявяват близка склонност към напълняване и физическо поведение.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини