Харманли почете гибелта на Апостола на Свободата

    „Свели днес глава пред паметника на Апостола, преосмисляйки делото на Дякона, трябва да си дадем сметка за неговото място и роля в живота ни като негови наследници, които опазвайки паметта и историята, крачат по пътя към бъдещето с достойнство. Тази равносметка ни задължава да помним миналото си, да съдим грешките си и да творим с делата си бъдещето на децата ни.“

    Това заяви кметът на Община Харманли Мария Киркова в своето тържествено слово по повод 147 години от обесването на Васил Левски, съобщиха от местната администрация.

    Левски винаги е вярвал в силата на българския дух. Завещал ни е мъдрост, която да ни дава увереност и сила като народ. Възпитаниците на НУ „Алеко Константинов“ от клуб „Художествено слово“ с ръководител Мариана Радева, посветиха рецитал за Апостола на Свободата. С думите си те напомниха за завета на Левски, неговите ценности и безгранична любов към майка България. Панихида в памет на Васил Левски бе отслужена вчера в храм „Св. Иван Рилски“ от Архиерейски наместник Отец Живко Петров и йеромонах Максим, а днес жители и гости на Харманли сведоха глави и поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола.

    Във възпоменателната церемония се включиха представители на Община Харманли, областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, заместникът й Митко Петров, общински съветници, представители на политически партии, организации, училища, центрове и детски градини.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини