Прокуратура намери документ, че Божков е осъждан два пъти, в офиса му

Изображение 1 от 6

    При извършваните претърсвания и изземвания, в офис на ул. „Московска“ 43 в столицата, е намерено огнестрелно оръжие, съобщават от прокуратурата..

    В заключена каса е намерена и иззета оригинална регистрационна бланка за криминалистическа регистрация Васил Божков. Името се вижда на публикуваната от прокуратурата снимка.

    На бланката са нанесени криминална регистрация, както и две присъди – от 1979 г.  за извършването на незаконна към онзи момент хазартна дейност и от 1982 г. за нанасяне на средна телесна повреда. Наличен е и мастилен дактилоскопски отпечатък на лицето върху предвиденото за това място на бланката.

    Във връзка с иззетата от офисните помещения на обвиняемия оригинална бланка, Специализираната прокуратура е изискала от главния секретар на МВР да назначи проверка по случая, която да установи:

     - регистриран ли е бил криминалистически В.Б. в поделения на МВР, кога и къде се намират бланките от криминалистическите и съдебните му регистрации;

    - съхраняват ли се бланките образец №5 по съответния законов ред и къде, в чии правомощия и компетентности попада контролът по съхранението им;

    - има ли данни в системите на МВР, че въпросната бланка е била връчена в оригинал на лицето В.Б., ако има – кога и на какво правно основание е извършено това.

    Намерени са още множество предмети, имащи белезите на движими културни ценности, чийто произход предстои да се установява. По част от предметите все още има видими следи от непочистена пръст.

    Повечето предмети са открити в „насипно състояние". Съхранявани са не по установения ред, а в кутии от пури, обувки, както и в опаковки за шоколадови бонбони и кашони от памперси, а други са оставени директно върху подовата настилка. Сред предметите с белези на движими културни ценности има и такива, които са обвити в амбалажна хартия и вестници, както и изсипани в найлонови торбички.

    Намерените предмети се изземват за нуждите на разследването, като се опаковат и транспортират по надлежния законов ред, при стриктното спазване на международната практика и стандарти по съхранение на движими културни ценности.

    Предметите се изземват в присъствието на служители от Националния исторически музей, където ще бъдат оставени на съхранение, съобщават още от прокуратурата.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини