Коронавирусът спря дори Джеймс Бонд

Коронавирусът продължава да върлува в Китай и заразените, и смъртните случаи се увеличават. Към момента не се знае как въобще положението може да бъде овладяно, което си е леко притеснително.

Това няма как да не се отрази на икономиката на страната, както и на киното. Според Variety, заради коронавируса е отменена премиерата на "Смъртта може да почака" в Пекин, Китай. Както и посещението на актьорите с цел промотирането на филма, което е трябвало да се състои през април.

Да, дори Джеймс Бонд е безсилен пред случващото се. Освен за киноманите в страна, това е и голям удар за Universal, защото китайският пазар е един от най-големите източници на приходи за тях.

Благодарение на китайския бокс офис за миналата година над 6 милиарда долара са били спечелени от кино индустрията. Последният филм за Бонд - "Спектър", пък спечели повече от 80 милиона долара през 2015 г. от Китай.

Лошото е, че дори филмът да бъде пуснат по кината едва ли някой ще отиде да го гледа, защото всички граждани са съветвани да избягват публични места.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини