26 °C

Приеха бюджета на община Ардино за 2020 в размер на 11 983 213 лева

Общинският съвет в Ардиноприе бюджета на общината за 2020 година. Той е в размер на 11 983 213 лева. От тях 6 187 039 лева са за делегирани от държавата дейности, а останалите 5 796 174 лева са за местни дейности. От 27-те общински съветници, 22 дадоха положителен глас за бюджета,a 5-ма бяха против.

Тази година общината ще изпълнява доста амбициозна инвестиционна програма.

Програмата за капиталови разходи е в размер на 3 016 093 лв.Целевата субсидия за капиталови разходи е в размер на 1 340900 лв. и е увеличена  почти със 150 хиляди лв. спрямо 2019 година.

„Бюджет 2020 е реалистичен и балансиран. Той отговаря на изискванията, нуждите и потребностите на населените места и на хората, живеещи по тези места.Съставен е след 45 проведени срещи във всички населени места на територията на общината и институции.

В него има средства и за социална политика, и за насърчаване на малкия и среден бизнес, и за здравеопазване и за образование. Заложени са и средства за благоустройство, водоснабдяване и канализация“, подчерта кметът на общината инж. Изет Шабан, вносител на предложението. Той подчерта, че това е само една малка част от пътя им към реализиране на политиките, които са обещали на хората по време на предизборната кампания. „Виждам всички тези политики в този бюджет. Опозицията винаги ще търси „кусури“, но този подход няма да бъде полезен, нито на нас, нито на тях. Конструктивният път винаги е бил полезен. Държа да сме конструктивни!“, заяви кметът инж. Изет Шабан.

„Да оставим популизма, партийните пристрастия и да подкрепим един истински и възможен бюджет за община Ардино“, призова председателят на Oбщинския съвет Сезгин Байрям.

Предвидената сума заложена в бюджета за образование е в размер на 3 955 328 лв., от които 320 000 лв. от собствени приходи на общината. Заделените средства за социално осигуряване и грижи са 650 282 лева, а за здравеопазване  80 859 лв. И тази година от собствените приходи на общината се предвидени 100 000 лв. за издръжка на местната болница.Държавната издръжка за читалищна дейност е 292 320 лв.34 хиляди лева ще бъдат отпуснати на спортните клубове.

В дневния ред на първата за тази година сесия на Общинския съвет бяха включени 17 докладни записки. Местните парламентаристи одобриха Програма за управление на община Ардино за мандат 2019-2023 г.Съветниците единодушно приеха и отчета на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за 2018 година. Приет бе и Общинският план за младежта за 2020 година, както и Програма и Календар за развитието на физическото възпитание и спорта през тази година.

ПП ГЕРБ гласува против бюджет 2020 в община Ардино,съобщиха от местната централа на ПП ГЕРБ. Приходно-разходната сметка е писана на принципа copy-paste спрямо преходната година, не залага развитие на населените места и не степенува приоритетите на местната общност, коментира председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Съби Узунов. Нашата философия за бюджета винаги е била да се дава предимство на големите населени места, където е съсредоточено населението в активна възраст. Затова сме доволни, че мнозинството прие нашето предложение да бъдат заделени средства за благоустрояване на централната част на село Жълтуша, за което има работен проект. Като цяло обаче бюджет 2020 има сериозни недостатъци, които провокира отрицателния ни вот“, подчерта Узунов. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
23 сеп 2020
Последни новини