21 °C

Приеха бюджета на община Ардино за 2020 в размер на 11 983 213 лева

Общинският съвет в Ардиноприе бюджета на общината за 2020 година. Той е в размер на 11 983 213 лева. От тях 6 187 039 лева са за делегирани от държавата дейности, а останалите 5 796 174 лева са за местни дейности. От 27-те общински съветници, 22 дадоха положителен глас за бюджета,a 5-ма бяха против.

Тази година общината ще изпълнява доста амбициозна инвестиционна програма.

Програмата за капиталови разходи е в размер на 3 016 093 лв.Целевата субсидия за капиталови разходи е в размер на 1 340900 лв. и е увеличена  почти със 150 хиляди лв. спрямо 2019 година.

„Бюджет 2020 е реалистичен и балансиран. Той отговаря на изискванията, нуждите и потребностите на населените места и на хората, живеещи по тези места.Съставен е след 45 проведени срещи във всички населени места на територията на общината и институции.

В него има средства и за социална политика, и за насърчаване на малкия и среден бизнес, и за здравеопазване и за образование. Заложени са и средства за благоустройство, водоснабдяване и канализация“, подчерта кметът на общината инж. Изет Шабан, вносител на предложението. Той подчерта, че това е само една малка част от пътя им към реализиране на политиките, които са обещали на хората по време на предизборната кампания. „Виждам всички тези политики в този бюджет. Опозицията винаги ще търси „кусури“, но този подход няма да бъде полезен, нито на нас, нито на тях. Конструктивният път винаги е бил полезен. Държа да сме конструктивни!“, заяви кметът инж. Изет Шабан.

„Да оставим популизма, партийните пристрастия и да подкрепим един истински и възможен бюджет за община Ардино“, призова председателят на Oбщинския съвет Сезгин Байрям.

Предвидената сума заложена в бюджета за образование е в размер на 3 955 328 лв., от които 320 000 лв. от собствени приходи на общината. Заделените средства за социално осигуряване и грижи са 650 282 лева, а за здравеопазване  80 859 лв. И тази година от собствените приходи на общината се предвидени 100 000 лв. за издръжка на местната болница.Държавната издръжка за читалищна дейност е 292 320 лв.34 хиляди лева ще бъдат отпуснати на спортните клубове.

В дневния ред на първата за тази година сесия на Общинския съвет бяха включени 17 докладни записки. Местните парламентаристи одобриха Програма за управление на община Ардино за мандат 2019-2023 г.Съветниците единодушно приеха и отчета на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за 2018 година. Приет бе и Общинският план за младежта за 2020 година, както и Програма и Календар за развитието на физическото възпитание и спорта през тази година.

ПП ГЕРБ гласува против бюджет 2020 в община Ардино,съобщиха от местната централа на ПП ГЕРБ. Приходно-разходната сметка е писана на принципа copy-paste спрямо преходната година, не залага развитие на населените места и не степенува приоритетите на местната общност, коментира председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Съби Узунов. Нашата философия за бюджета винаги е била да се дава предимство на големите населени места, където е съсредоточено населението в активна възраст. Затова сме доволни, че мнозинството прие нашето предложение да бъдат заделени средства за благоустрояване на централната част на село Жълтуша, за което има работен проект. Като цяло обаче бюджет 2020 има сериозни недостатъци, които провокира отрицателния ни вот“, подчерта Узунов. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Свежи и енергични сте, и ви се иска да споделите настроението си с околните. Проблемите ви се струват дребни, но не ги подценявайте. Разбира се, не означава да разваляте деня си. Ще градите планове за бъдещето. Моментът е подходящ за нововъведения от всякакво естество. Не се колебайте и действайте.
07 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще намерите нещото, с което да запълните времето си, така, че то да ви донесе очакваните емоции. Професионалната работа също ще занимава мислите ви, но прекалената ви обвързаност с нея няма да помогне. Не пренебрегвайте желанията на близките си, зарадвайте ги с вниманието и обичта си към тях. Това ще благоприятства атмосферата в дома ви.
07 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В добро настроение сте и ще продължавате да се трудите с желание и ентусиазъм. Имате смели планове, но първо проучете възможностите как да станат реалност. Не пренебрегвайте партньора си, споделете намеренията си с него. Съхранете добрия си тонус, като по-често спортувате.
07 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните ангажименти ще ви занимават и днес наред с решаване на семейни и битови въпроси. Здравословното състояние на близък човек ще ви създаде известни притеснения, но с навременни действия ще отшумят. Има какво да направите, за да се почувствате и вие по-добре. С подходящи занимания ще разнообразите мислите и настроението си.
07 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не бъдете раздразнителни, психическото ви състояние се отразява негативно на околните, което рефлектира отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
07 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
07 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е чудесен за вас и за вашите близки. Предстои ви желана промяна в личен план, която неминуемо ще засегне благотворно и семейството ви. Прекомерната ви посветеност на професионалните ангажименти, може да ви попречи да забележите нещо важно около вас.
07 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Посветете този ден на почивката и приятните емоции. Успешно развеселявате хората около вас, поради което сте ценени събеседници. Не обръщайте внимание на дребните недоразумения и се заемете с нещо, което ви е приятно. Ако хората около вас се опитват да ви ангажират можете да сте и по-рязки
07 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
07 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от представителите на знака днес са заети с различни задължения. Предпочитате да свършите всичко и едва тогава да се отдадете на заслужена почивка. Възможно е да останете разочаровани от нещо, което се случва около вас, но с бързи действия ще успеете да се справите с проблема. Прекарвате приятно в компанията на нов човек.
07 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате приятното усещане за нещо вълнуващо и силно, и чувството ви не е измамно. Дружелюбното ви отношение към някого ще ви възнагради, предстои да изживеете силни емоции. За едни те са свързани с нова любов, за други с успешен бизнес или друга съвместна изява.
07 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Към грижите на близките ви се отнасяйте с уважение. Позволете им да ви се отплатят по свой начин за подкрепата, която им давате. Вглъбени в себе си пропускате да забележите нечие нежно присъствие, или пък то нищо не значи за вас. Подарете си повече приятни моменти, отпуснете се и им се насладете.
07 юни 2020
Последни новини