Общинските съветници от ГЕРБ няма па подкрепят днес гласуването на бюджета на Община Крумовград

Общинскитесъветници от ПП ГЕРБ Крумовградняма да подкрепят внесения за одобрение проектобюджет на община Крумовград за 2020 година, защото е „Бюджет на застоя“ или „Още от същото“:

За нас бюджет „за всекиго по-малко“ не обслужва населението, а представлява закърпване на парче. Иначе казано „временно успокоение на съвестта на властимащите“ за сметка на задълбочаващите се проблеми със:

Сметопочистването
Лошото състояние на общинската пътна мрежа – практиката масово бетониране преди избори и замазване на очите след избори е доказано неработеща тактика;
Лошата образователна инфраструктура в училищата извън общинския център, които се отопляват с твърдо гориво. От години функция „Образование“ разчита само на държавна помощ;

Нерационалното управление на общинските селскостопански земи - ниви, които за цялата община са общо 56153 декара. Начинът на тяхното отдаване е по системата Бонус – Малус,според резултат на изборите, от което общинската хазна губи приходи.

Недобрата градска и селска среда и т.н.

За поредна година средствата за дейностите в културния и спортен календар са постоянна величина.Общината не разполага и с нужната специализирана погребална техника. Въпреки предложението на ГЕРБ през годините в тази посока нищо не се предприема, а в бюджета са заделени едва 2 хил.лв. за тази дейност, които според нас са крайно недостатъчни.

В раздела за капиталовитеразходи 43% отзаложените разходи са от преходния остатък от 2019 година. Някои от обектите се влачат в списъка по 2 години, а контролът по тяхното изпълнение е нулев.

Това съобщиха от местната централа на ПП ГЕРБ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини