Отлагат първата копка на реновирането на пътя Кърджали-Хасково през село Мост

От Агенция „Пътна инфраструктура” отложиха насрочената за днес първа копка на реновирането на републиканския път Кърджали-Хасково през село Мост.Причината са лошите атмосферни условия.Очаква се тържественото начало на ремонтните дейности да се насрочи за втората половина на месеца.Церемонията ще се състои на разклона за село Широко поле.Чакат се високи гости.

Агенция „Пътна инфраструктура”започва ремонтните дейности.Ще бъде реновиран участък с дължина от 25 км.Предвидената сума е 15 млн.лв.,която е осигурена от европейска програма.Ремонтните дейности ще се извършат от фирма „Пътстройинженеринг”.

Ще припомним ,че по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България миналата година година бяха ремонтирани 32 км от пътя Момчилград – Крумовград - Ивайловград. Второкласният път осигурява удобна връзка за голям брой туристи, пътуващи ежедневно за Гърция.

Пътната мрежа на областта,предвидена за ремонт от АПИ  в идните четири години  е в Обособена позиция № 1 – ОПУ Кърджали, с прогнозна стойност 15 500 000 лв. без ДДС. Дължината на пътната мрежа предвидена за ремонти  е 649.047 км.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини