Обявен е конкурс за избор на началници на 26-те отделения в болницата в Кърджали

Началници на отделения на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали предстои да бъдат избрани за нов три годишен период на управление. Конкурсът за заемане на длъжностите вече е обявен със заповед на изпълнителният директор, като в нея е визиран и нов избор на главна медицинска сестра в здравното заведение.
Конкурсът ще се проведе на два етапа, като първият включва проверка на представените документи и допускане на кандидатите до конкурса, осъществено от специално назначена от работодателя комисия.
В рамките на вторият етап на конкурса ще бъде разгледан писменият проект на всеки кандидат по предварително зададена тема. Ще бъде проведено и събеседване по нея и представяне вижданията на кандидата относно изискванията на длъжността, както и установяване познанията му по Закона за здравето, Закона за лечебните заведения, съответните медицински стандарти и други нормативни актове в областта на здравеопазването.
Класирането на кандидатите ще стане след събеседване с комисията и присъждане на средноаритметични оценки по шестобалната система. Получилите оценка под Мн. добър (4.50) няма да бъдат класирани.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пе
    петър димитров
    2 0
    08:21, 4 фев 2020
    крайно време е да се проведадт истински конкурси в тази болница. отделенията са феодализирани и началниците им са истински феодали. ръководството на болницата е една формална структура без никакъв авторитет и интерес за отделенията. много от ръководителите и отделни лекари са за ритници за изходната врата но.......
    караиванов от нервото отделение и една псевдолекарка ниска но набурсучена дошла от чернооченските села са за гонене. абсолютни грубияни и арогантни..здрав да влезеш при тях и ще се разболееш. има и свестни лекари и сестри но са изключение. печалбари ,рушветчии и отново недоволни. това е самата истина другото е лъжа и измама. няма никакво здравеопазване и особено в кърджалийската болница за съжаление и отношението на персонала е същото. трагедия. д-р Черкезов накичи се с разни титли но останалото като организация и отношение към пациентите е Н У Л А.
  • 2
    Па
    пАЦИЕНТ
    3 0
    08:29, 4 фев 2020
    Абсолютно вярно е гореизнесеното,даже много и много съкратено.да не попаднеш там.
    Особено в нервното отделение,както и в много други.подмяна на всички заведущи но младите на тяхно место няма да виреят защото бившите началници и по старите лекари се чустват като дерибеи. Всеки работи за себе си вземаат си рушветите абсолютно непритеснени като че пациента им е дощъл в тях и е длъжен да стои като роб.
  • 3
    Да
    данчо стоев
    1 -1
    16:05, 4 фев 2020
    подкрепям изцяло казаното по горе особенно що се касае за началниците от нервно доктор караиванов, да се маха от кърджали, да сиходи в любимец ида сигледа карпузите не да рушветчия да тормози хората.кърджали е достоен град с достоини хора винаги е имало добри лекари а като караиванов и оная от инфекциозно доктор маринова.не ги искаме.

    ио








    зн.о доктор маринова вънот болнищата неги искаме като доктори а камоли като началници на одделения.а също така е в еме и дъктор черкезов да сиходи добра гушка направи стига толкова.
  • 4
    Па
    Пациенти
    1 0
    19:33, 4 фев 2020
    Тази болница е за затваряне. Не малко ли бяха случаите на безхаберие и лекарски грешки, лошо отношение и професионална некомпетентност. За всички е ясно, че едни и същи лица ще са пак начело на отделенията. Всичко е формалност, да бъде издържан правно реда за назначаването им. Скоро бяхме приети с детето ми в инфекциозното отделение. Ад е там! Мизерия и грубо отношение! Да не говорим за тази Маринова- началничката... да си ходи. Съгласна съм с горенаписаното- подмяна на всички началници и тяхно място нови лица. Кълнат се в Хипократовата клетка, а за жалост ....изгубили са отдавна всичко човешко. Е, ако им напълните джобовете сигурно ще си го припомнят...

Още новини

Последни новини