15 °C

Обявен е конкурс за избор на началници на 26-те отделения в болницата в Кърджали

Началници на отделения на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали предстои да бъдат избрани за нов три годишен период на управление. Конкурсът за заемане на длъжностите вече е обявен със заповед на изпълнителният директор, като в нея е визиран и нов избор на главна медицинска сестра в здравното заведение.
Конкурсът ще се проведе на два етапа, като първият включва проверка на представените документи и допускане на кандидатите до конкурса, осъществено от специално назначена от работодателя комисия.
В рамките на вторият етап на конкурса ще бъде разгледан писменият проект на всеки кандидат по предварително зададена тема. Ще бъде проведено и събеседване по нея и представяне вижданията на кандидата относно изискванията на длъжността, както и установяване познанията му по Закона за здравето, Закона за лечебните заведения, съответните медицински стандарти и други нормативни актове в областта на здравеопазването.
Класирането на кандидатите ще стане след събеседване с комисията и присъждане на средноаритметични оценки по шестобалната система. Получилите оценка под Мн. добър (4.50) няма да бъдат класирани.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Пе
  петър димитров
  2 0
  08:21, 4 фев 2020
  крайно време е да се проведадт истински конкурси в тази болница. отделенията са феодализирани и началниците им са истински феодали. ръководството на болницата е една формална структура без никакъв авторитет и интерес за отделенията. много от ръководителите и отделни лекари са за ритници за изходната врата но.......
  караиванов от нервото отделение и една псевдолекарка ниска но набурсучена дошла от чернооченските села са за гонене. абсолютни грубияни и арогантни..здрав да влезеш при тях и ще се разболееш. има и свестни лекари и сестри но са изключение. печалбари ,рушветчии и отново недоволни. това е самата истина другото е лъжа и измама. няма никакво здравеопазване и особено в кърджалийската болница за съжаление и отношението на персонала е същото. трагедия. д-р Черкезов накичи се с разни титли но останалото като организация и отношение към пациентите е Н У Л А.
 • 2
  Па
  пАЦИЕНТ
  3 0
  08:29, 4 фев 2020
  Абсолютно вярно е гореизнесеното,даже много и много съкратено.да не попаднеш там.
  Особено в нервното отделение,както и в много други.подмяна на всички заведущи но младите на тяхно место няма да виреят защото бившите началници и по старите лекари се чустват като дерибеи. Всеки работи за себе си вземаат си рушветите абсолютно непритеснени като че пациента им е дощъл в тях и е длъжен да стои като роб.
 • 3
  Да
  данчо стоев
  1 -1
  16:05, 4 фев 2020
  подкрепям изцяло казаното по горе особенно що се касае за началниците от нервно доктор караиванов, да се маха от кърджали, да сиходи в любимец ида сигледа карпузите не да рушветчия да тормози хората.кърджали е достоен град с достоини хора винаги е имало добри лекари а като караиванов и оная от инфекциозно доктор маринова.не ги искаме.

  ио
  зн.о доктор маринова вънот болнищата неги искаме като доктори а камоли като началници на одделения.а също така е в еме и дъктор черкезов да сиходи добра гушка направи стига толкова.
 • 4
  Па
  Пациенти
  1 0
  19:33, 4 фев 2020
  Тази болница е за затваряне. Не малко ли бяха случаите на безхаберие и лекарски грешки, лошо отношение и професионална некомпетентност. За всички е ясно, че едни и същи лица ще са пак начело на отделенията. Всичко е формалност, да бъде издържан правно реда за назначаването им. Скоро бяхме приети с детето ми в инфекциозното отделение. Ад е там! Мизерия и грубо отношение! Да не говорим за тази Маринова- началничката... да си ходи. Съгласна съм с горенаписаното- подмяна на всички началници и тяхно място нови лица. Кълнат се в Хипократовата клетка, а за жалост ....изгубили са отдавна всичко човешко. Е, ако им напълните джобовете сигурно ще си го припомнят...

Още новини

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини