25 °C

Обявен е конкурс за избор на началници на 26-те отделения в болницата в Кърджали

Началници на отделения на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали предстои да бъдат избрани за нов три годишен период на управление. Конкурсът за заемане на длъжностите вече е обявен със заповед на изпълнителният директор, като в нея е визиран и нов избор на главна медицинска сестра в здравното заведение.
Конкурсът ще се проведе на два етапа, като първият включва проверка на представените документи и допускане на кандидатите до конкурса, осъществено от специално назначена от работодателя комисия.
В рамките на вторият етап на конкурса ще бъде разгледан писменият проект на всеки кандидат по предварително зададена тема. Ще бъде проведено и събеседване по нея и представяне вижданията на кандидата относно изискванията на длъжността, както и установяване познанията му по Закона за здравето, Закона за лечебните заведения, съответните медицински стандарти и други нормативни актове в областта на здравеопазването.
Класирането на кандидатите ще стане след събеседване с комисията и присъждане на средноаритметични оценки по шестобалната система. Получилите оценка под Мн. добър (4.50) няма да бъдат класирани.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Пе
  петър димитров
  2 0
  08:21, 4 фев 2020
  крайно време е да се проведадт истински конкурси в тази болница. отделенията са феодализирани и началниците им са истински феодали. ръководството на болницата е една формална структура без никакъв авторитет и интерес за отделенията. много от ръководителите и отделни лекари са за ритници за изходната врата но.......
  караиванов от нервото отделение и една псевдолекарка ниска но набурсучена дошла от чернооченските села са за гонене. абсолютни грубияни и арогантни..здрав да влезеш при тях и ще се разболееш. има и свестни лекари и сестри но са изключение. печалбари ,рушветчии и отново недоволни. това е самата истина другото е лъжа и измама. няма никакво здравеопазване и особено в кърджалийската болница за съжаление и отношението на персонала е същото. трагедия. д-р Черкезов накичи се с разни титли но останалото като организация и отношение към пациентите е Н У Л А.
 • 2
  Па
  пАЦИЕНТ
  3 0
  08:29, 4 фев 2020
  Абсолютно вярно е гореизнесеното,даже много и много съкратено.да не попаднеш там.
  Особено в нервното отделение,както и в много други.подмяна на всички заведущи но младите на тяхно место няма да виреят защото бившите началници и по старите лекари се чустват като дерибеи. Всеки работи за себе си вземаат си рушветите абсолютно непритеснени като че пациента им е дощъл в тях и е длъжен да стои като роб.
 • 3
  Да
  данчо стоев
  1 -1
  16:05, 4 фев 2020
  подкрепям изцяло казаното по горе особенно що се касае за началниците от нервно доктор караиванов, да се маха от кърджали, да сиходи в любимец ида сигледа карпузите не да рушветчия да тормози хората.кърджали е достоен град с достоини хора винаги е имало добри лекари а като караиванов и оная от инфекциозно доктор маринова.не ги искаме.

  ио
  зн.о доктор маринова вънот болнищата неги искаме като доктори а камоли като началници на одделения.а също така е в еме и дъктор черкезов да сиходи добра гушка направи стига толкова.
 • 4
  Па
  Пациенти
  1 0
  19:33, 4 фев 2020
  Тази болница е за затваряне. Не малко ли бяха случаите на безхаберие и лекарски грешки, лошо отношение и професионална некомпетентност. За всички е ясно, че едни и същи лица ще са пак начело на отделенията. Всичко е формалност, да бъде издържан правно реда за назначаването им. Скоро бяхме приети с детето ми в инфекциозното отделение. Ад е там! Мизерия и грубо отношение! Да не говорим за тази Маринова- началничката... да си ходи. Съгласна съм с горенаписаното- подмяна на всички началници и тяхно място нови лица. Кълнат се в Хипократовата клетка, а за жалост ....изгубили са отдавна всичко човешко. Е, ако им напълните джобовете сигурно ще си го припомнят...

Още новини

Хороскоп за 15.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
15 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
15 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
15 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
15 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
15 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
15 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
15 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
15 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
15 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
15 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
15 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
15 авг 2020
Последни новини