8 °C

Обявен е конкурс за избор на началници на 26-те отделения в болницата в Кърджали

Началници на отделения на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали предстои да бъдат избрани за нов три годишен период на управление. Конкурсът за заемане на длъжностите вече е обявен със заповед на изпълнителният директор, като в нея е визиран и нов избор на главна медицинска сестра в здравното заведение.
Конкурсът ще се проведе на два етапа, като първият включва проверка на представените документи и допускане на кандидатите до конкурса, осъществено от специално назначена от работодателя комисия.
В рамките на вторият етап на конкурса ще бъде разгледан писменият проект на всеки кандидат по предварително зададена тема. Ще бъде проведено и събеседване по нея и представяне вижданията на кандидата относно изискванията на длъжността, както и установяване познанията му по Закона за здравето, Закона за лечебните заведения, съответните медицински стандарти и други нормативни актове в областта на здравеопазването.
Класирането на кандидатите ще стане след събеседване с комисията и присъждане на средноаритметични оценки по шестобалната система. Получилите оценка под Мн. добър (4.50) няма да бъдат класирани.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Пе
  петър димитров
  2 0
  08:21, 4 фев 2020
  крайно време е да се проведадт истински конкурси в тази болница. отделенията са феодализирани и началниците им са истински феодали. ръководството на болницата е една формална структура без никакъв авторитет и интерес за отделенията. много от ръководителите и отделни лекари са за ритници за изходната врата но.......
  караиванов от нервото отделение и една псевдолекарка ниска но набурсучена дошла от чернооченските села са за гонене. абсолютни грубияни и арогантни..здрав да влезеш при тях и ще се разболееш. има и свестни лекари и сестри но са изключение. печалбари ,рушветчии и отново недоволни. това е самата истина другото е лъжа и измама. няма никакво здравеопазване и особено в кърджалийската болница за съжаление и отношението на персонала е същото. трагедия. д-р Черкезов накичи се с разни титли но останалото като организация и отношение към пациентите е Н У Л А.
 • 2
  Па
  пАЦИЕНТ
  3 0
  08:29, 4 фев 2020
  Абсолютно вярно е гореизнесеното,даже много и много съкратено.да не попаднеш там.
  Особено в нервното отделение,както и в много други.подмяна на всички заведущи но младите на тяхно место няма да виреят защото бившите началници и по старите лекари се чустват като дерибеи. Всеки работи за себе си вземаат си рушветите абсолютно непритеснени като че пациента им е дощъл в тях и е длъжен да стои като роб.
 • 3
  Да
  данчо стоев
  1 -1
  16:05, 4 фев 2020
  подкрепям изцяло казаното по горе особенно що се касае за началниците от нервно доктор караиванов, да се маха от кърджали, да сиходи в любимец ида сигледа карпузите не да рушветчия да тормози хората.кърджали е достоен град с достоини хора винаги е имало добри лекари а като караиванов и оная от инфекциозно доктор маринова.не ги искаме.

  ио
  зн.о доктор маринова вънот болнищата неги искаме като доктори а камоли като началници на одделения.а също така е в еме и дъктор черкезов да сиходи добра гушка направи стига толкова.
 • 4
  Па
  Пациенти
  1 0
  19:33, 4 фев 2020
  Тази болница е за затваряне. Не малко ли бяха случаите на безхаберие и лекарски грешки, лошо отношение и професионална некомпетентност. За всички е ясно, че едни и същи лица ще са пак начело на отделенията. Всичко е формалност, да бъде издържан правно реда за назначаването им. Скоро бяхме приети с детето ми в инфекциозното отделение. Ад е там! Мизерия и грубо отношение! Да не говорим за тази Маринова- началничката... да си ходи. Съгласна съм с горенаписаното- подмяна на всички началници и тяхно място нови лица. Кълнат се в Хипократовата клетка, а за жалост ....изгубили са отдавна всичко човешко. Е, ако им напълните джобовете сигурно ще си го припомнят...

Хороскоп за 07.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
07 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
07 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
07 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
07 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
07 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
07 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
07 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
07 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
07 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
07 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
07 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
07 апр 2020
Последни новини