Кърджали ще домакинства на среща на учителите по изобразително и приложно изкуство

Центровете за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) от цялата страна стартират междуинституционално обучение и обмяна на добри практики, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Първата среща ще бъде на 5 февруари 2020 г. в Националния дворец на децата, където ще се съберат учителите, които преподават танцово изкуство-класически и модерен балет, спортни танци, народни танци, мажоретни танци.

На 19 и 20 март Варна ще посрещне учителите от театралното изкуство, а Кърджали учителите по изобразително и приложно изкуство. Столичния център за изкуства, култура и образование „София“ ще отвори врати за учителите от музикалното направление – хорове, вокални групи, фолклорни групи, детски опери на 26 и 27 март т. г.

„Идеята е на едно място да се съберат учители, които да общуват на професионален език, да споделят практически опит, да представят на живо свои възпитаници, които ще демонстрират високото ниво на тяхната подготовка в съответната област“, заяви Монка Николова, председател на Асоциацията на центровете за подкрепа за личностно развитие в България и директор на ЦПЛР – Общински детски комплекс във Варна.

Всеки един от тези центрове подготвя специална програма, като посочва определени теми, по които присъстващите ще дискутират. Всеки учител от съответното направление ще има възможност да презентира своята работа, да представи най-доброто, най-специфичното , от което другите могат да се учат, да взаимстват, да обогатяват и развиват в своята практика.

В края на всяка една от тези срещи, учителите ще получат сертификат за преминато междуинституционално обучение и присъдени академични часове. На по-късен етап Детският комплекс в Монтана ще покани учителите от спортното направление. Предстоят срещи и на учителите по информационни технологии, по литературно творчество и журналистика. „Считаме, че началото е поставено. Очакваме да допринесем за по качественото обучение на нашите талантливи деца!“, допълни Монка Николова.

http://www.focus-news.net

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини