Горялата автоморга е нарушила реда за разкомплектоване на коли, глобяват я

РИОСВ - Хасково извърши проверка на автоморгата, в която избухна пожар в събота (25 януари) и изгоряха десетки излезли от употреба автомобили, съобщиха от екоинспекцията в Хасково. По случая е образувано досъдебно производство.

Екоекспертите са констатирали, че не са били отстранени гумите, тапицериите и други горивни материали на част от съхраняваните на площадката стари автомобили. По този начин е нарушен редът за разкомплектоване на излезлите от употреба МПС, съгласно Приложение 3 за минималните технически изисквания към площадките за събиране и съхраняване и към центровете за разкомплектоване на ИУМПС към Наредба за излезлите от употреба МПС.

Днес ще бъде изпратена покана за съставяне на акт на фирмата, стопанисваща площадката - „Детелина АФА“ ЕООД . За нарушаване на изискванията за разделно събиране, транспортиране или третиране на отпадъци според вида, свойствата и съвместимостта им Законът за управление на отпадъците предвижда глоба от 3 000 до 10 000 лв.

Стационарният пункт за следене на качеството на атмосферния въздух в РИОСВ - Хасково показва, че в деня на пожара няма замърсяване на въздуха в града. В събота концентрацията на серен диоксид е била 19,9 микрограма за кубичен метър при средноденонощна норма 125 микрограма/куб. м, а за азотен диоксид - 9,1 при норма 200.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Ха
    ХАХА
    20 -1
    12:57, 29 яну 2020
    Констатират след всичко станало...браво на проверяващите вместо по цял ден да си клатят краката да се бяха сетили на време, но това не е интересна новина, явно нещо става с автоморгите в хасково, по интересното е че тази се запали, а онази в циганската махла която беше на динко жена му я открадна и всички коли в нея там тоя цирк дето се разигравал е бил новината, защо не писахте за това... За парадирането на христина из града как му взела автоморгата с любовника си и как му продавала колите за скрап за да може да съществува , за да има какво да яде, жалко за бедния човечец динко цял живот блъскал там, за да я води по почивки а сега е без нищо
    • Гр
      градски
      7 0
      16:45, 29 яну 2020
      Динко ще продава рога.Христина му осигури достатъчно за доста време да живее охолно.
    • Зе
      Зеления телефон
      6 0
      19:38, 29 яну 2020
      Никой не е звъннал и ние не знаем ни за Христина ни за Ерол в Манастир... Ако пламнат, след една седмица ще ги глобим някой лев, ей така за Бог да прости!
  • 2
    Ча
    частник
    16 0
    13:36, 29 яну 2020
    Чиновник е диагноза, а не професия.
    • Ск
      Склададжия
      17 0
      15:43, 29 яну 2020
      А кой ще контролира тези контролиращи ? А някой дали ще ги попита по сериозно защо се правят тези нарушения ? Контролните органи са най големите нарушители .
  • 3
    Баба Анка върни рушвета.
    • Ан
      Анка
      8 -3
      14:10, 29 яну 2020
      Похарчих го вече за внуците.
  • 4
    Сп
    спиро
    17 0
    16:13, 29 яну 2020
    наказания и уволнения за проверяващите, защото не са си свършили работата или рушвет са вземали.
  • 5
    Дя
    Дядо Аньо
    13 0
    20:51, 29 яну 2020
    Преди пожара от РИОСВ направили две проверки на тая автоморга и не видяли че колите имат гуми и тапицерии и сега като се запали ги видяха, да се смееш ли или да плачеш? Явно са плащали на някой от проверяващите.
  • 6
    Пр
    ПРОВЕРКА
    3 0
    10:29, 30 яну 2020
    Ами след като вече направиха проверка на горялата авто морга сега и на другите да направят да не чакат пак нещо да стане и тогава да се констатират нарушение, да отидат да видят как христина работи как връща за скрап как праща пратки а дали има разрешително друга тема в този град няма правила има проверяващи вземащи заплати а беззаконието си остава
  • 7
    Къ
    Кърджалийска .......ва
    1 0
    11:24, 30 яну 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини