Бившият кмет на Свиленград влезе във Върховния комитет на Съюза на тракийските дружества в България

    Доскорошният дългогодишен кмет на община Свиленград инж. Георги Манолов е избран във висшето ръководство на Съюза на тракийските дружества в България, съобщиха от местната администрация.

    На 25 януари 2020 г. в Дома на тракийци в София, където се проведе редовно годишно събрание, членовете на Върховния комитет на СТДБ гласуваха единодушно включването му в комитета. Това стана по предложение на председателя на съюза Красимир Премянов, който отбеляза заслугите на Георги Манолов за съхраняване и развитие на идеалите на тракийската организация.

    Манолов е потомък на тракийски бежанци от Беломорска Тракия, почетен член на съюза и носител на юбилейния златен медал "160 години от рождението на Капитан Петко войвода" на Съюза на тракийските дружества в България. Участвал е в изграждането на паметниците в Свиленград, свързани с историята на Тракийския регион – паметника на героите от щурма на Одрин от 1913 г. и паметника на ген. Никола Иванов, герой от Балканската война. Последното му дело е от края на 2019 г. - преместването и поставянето на паметника на Капитан Петко войвода на граничния пункт за Гърция.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      То
      Той е
      5 -3
      18:27, 27 яну 2020
      Голям праз!
    • 2
      Ив
      Иван
      11 -1
      19:46, 27 яну 2020
      Г-н Манолов, трябва да бъде избран за председател на СТДБ, защото се доказал като голям патриот и ръководител, за разлика от онова недоразумение наричано Премянов.
      • Ел
        Елена
        7 -1
        21:09, 27 яну 2020
        Какво толкова е направил за тази организация, а за организацията в Свиленград? Ако е съдействал за памеениците е било, защото е кмет!
    • 3
      Ст
      Стаматов
      4 -1
      09:56, 28 яну 2020
      Този е продукт и слуга но д-р Ермов.Преди това беше обикновен продавач на плочки в един склад!
    • 4
      На
      Напреж тракийци
      5 -3
      10:47, 28 яну 2020
      Нещастни смотаняци, като сте толкова задружни защо предадохте в Хасково ВАШИЯ ТРАКИЙСКИ кандидат за кмет Коста Стоев и гласувахте за Станчо т****о? Напреж тракийци с гюся напреж ВАШТО знаме е месаля.
    Последни новини