Постоянен арест за задържания с марихуана за 44 800 лева, скрита в Ауди

Изображение 1 от 3

    44-годишният Венцислав Вълков, арестуван за опит за контрабанда на марихуана за 44 800 лева, ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес съдия Стратимир Димитров от Окръжния съд в Хасково.

    На 20 януари 2020 г., на ГКПП - Капитан Андреево, софиянецът Венцислав Вълков е направил опит да пренесе 11.200 кг марихуана от България в Турция, с лек автомобил „Ауди А5“. Наркотикът, увит в 40 пакета, е открит в кухините на купето, под пластмасовите кори, под задните прозорци на автомобила.

    Днес Вълков бе изправен пред съда, тъй като от Окръжна прокуратура в Хасково поискаха да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", което бе уважено от съда. Процесът премина при закрити врата по искане на държавния обвинител Валентина Радева-Ранчева, което бе подкрепено от служебния защитник на обвиняемия адвокат Добри Рангелов и уважено от магистрата.

    Съдът прецени, че до момента са събрани многобройни при това убедителни доказателства, уличаващи обвиняемия в извършване на престъплението, за което му е повдигнато обвинението. Според съда, предвиденото наказание обосновава завишена степен на опасност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление, съобщиха от съда. 

    Днешното определение подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ка
      Как бе
      10 -6
      17:23, 24 яну 2020
      Чумата да го тръшне!!! Затвор!!!
    • 2
      Въ
      Въх
      6 -3
      19:58, 24 яну 2020
      Какъв тоя жум за 4лв на грам
    Последни новини