Благотворителен мартенски базар в Областна администрация -Хасково за Михаела

С настъпването на пролетта и на един от любимите празници на малки и големи - Баба Марта, областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова организира Благотворителен мартенски базар. Каузата, която  ще бъде подкрепена, е в помощ на 7-годишната Михаела от Димитровград, болна от Сарком на Юинг. Михаела се нуждае от спешна имунотерапия, която се състои от 6 курса на лечение, за които са необходими 24 флакона с терапия, като всеки флакон струва 15 000 евро.

Всички училища от Хасковска област са поканени да се включат в кампанията и да помогнат на Михаела като изработят мартеници, които да бъдат продавани благотворително на 26, 27 и 28 февруари във фоайето на областна администрация-Хасково. Събраните средства по време на базара ще се предоставят за лечението на детето.

„Всички си купуваме и подаряваме мартеници. Това е една прекрасна българска традиция, която носи пожелание за здраве и плодородие. Нека тази година мартениците, които ще подарим, да бъдат, освен любим обичай, и истинска помощ за Михаела“ - заяви д-р Здравкова. Тя обяви, че от днес в сградата на областна администрация има и поставена кутия за събирани на средства в полза на Мишето.

Областният управител адмирира всички инициативи, които се провеждат в помощ на Михаела. Тя призова повече хора да се включат в благотворителния концерт „#Аз#съм#Михаела“ на 23 януари в спортна зала „Младост“, Димитровград. В него безвъзмездно участие ще вземат изпълнители от цялата страна. Непосредствено преди концерта ще се проведе и благотворителен базар, който ще бъде разположен във фоайето на димитровградската спортна зала.

Родителите на Михаела уведомяват, че вече са събрани средствата за първия курс на лечение, но имунотерапията се прави през 20 дни и затова няма много време за набиране на средствата, нужни за спасяването на нейния живот.

Нека да се обединим за бъдещето на Михаела в Helpkarma

https://bg.helpkarma.com/campaign/badeshte-za-mihaela-983

и по Дарителската сметка:

Уни кредит Булбанк :

Титуляр : Михаела Венциславова Ангелова

BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Гю
    Гюро
    12 -3
    12:28, 22 яну 2020
    Предлагам инициатива:
    Всички хрантутници на държавната ясла да дарят заплатите си за лечението на Михаела, а областната управителка да организира събиране на капачки, продажба на мартенички, концерти, благотворителни базари, волни пожертвования и пр. инициативи, с които да набере средства за заплащане на горе упоменатия персонал. И колкото пари се съберат, толкова да им разпредели.
  • 2
    Пр
    профанизация
    10 -4
    14:34, 22 яну 2020
    Нищо против идеята, но областна администрация се превърна в НПО, изложбена зала, и плацдарм за всякакви инициативки колкото да се врем пред камерите. Защо като представител на държавата областната управителка не инициира промени в законодателството така щото да не се налага събиране на капачки за болни дечица. Или пък за такива цели да си дарят заплатите тъпите депутати и некадърните държавни служители
    • Бу
      Булгар Булгар
      2 -3
      16:47, 22 яну 2020
      Защото уважаеми благотворителността е традиция и навик в развитите общества,така се прави навсякъде. Навсякъде има хора, които се нуждая от пари за лечение, образование, подкрепа. Разликата е, че в България благотворителността се смята за слабост, както си личи от горния коментар.
  • 3
    Града няма вода за пиене - това са всеки месец поне 30-40 лева благотворителност от всяко
    семейство за мутрите и бейовете
    ....
    Ами вземете направете едно благотворително копане на кладенци за Вода, Ма булка :))
    ...
    Въпрос ,
    Задайте си въпроса ,
    Какво биха могли да работят при нас на Запад Хасковските управници , мутри и бейове ? - нали са образовани ???
  • 4
    Робе, ти от Перник що пишеш в хасковски медии.
Последни новини