Пиян шофьор катастрофира в бензиностанция, отнесе бензинова колонка

Водач, управлявал автомобил след употреба на алкохол, катастрофирал на бензиностанция в района на село Черноочене. При навлизане в обекта снощи около 23,40 часа водачът на „Мерцедес“ се блъснал в бензинова колонка. Тестът за алкохол отчел 2,29 промила. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс и работата продължава разследващ полицай.

Досъдебно производство за противозаконно отнемане на моторно превозно средство е образувано в РУ-Кърджали. Товарен „Мерцедес“ изчезнал от улица в централната част на Кърджали и бил открит по-късно в кв.“Възрожденци“. Дежурна оперативна група извършила оглед. Започнато е разследване по чл.346, ал.1 от Наказателния кодекс. Издирва се извършителят на деянието.

29-годишен управлявал моторно превозно средство, след като шофьорска му книжка е била иззета за изтърпяване на принудителна административна мярка. Деянието било установено в хода на специализирана операция на РУ-Кърджали вчера, в която лек автомобил „Фолксваген“ бил спрян за проверка. 29-годишният водач е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.  Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ с оглед на чл.343в, ал.3 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини