10 °C

Кметът преряза лентата на реновираната сграда на Езиковата гимназия и ОУ"Св.св.Кирил и Методий"

Днес официално беше открита основно ремонтираната и санирана сграда на Езиковата гимназия „Христо Ботев” и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Кърджали. Лентата отрязаха кметът на общината инж. Хасан Азис, зам.-кметът инж. Катя Митовска и директорите на двете училища – Маноил Димитров и Марияна Пеева. На церемонията присъстваха също областният управител Никола Чанев, началникът на Регионалния инспекторат по образование Гроздан Колев, председателят на Общинския съвет инж. Юсеин Ахмед, зам.-кметът на общината Веселина Тихомирова, зам.-областният управител Севда Камбурова, общински съветници, директори на училища, учители, граждани както и представители на изпълнителите на обекта.

Основният ремонт и въвеждането на мерки на енергийна ефективност на сградата на Езиковата гимназия „Христо Ботев” и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” са извършени по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Основната цел на проекта е чрез модернизиране на образователната инфраструктура да се създадат условия за качествено и достъпно образование на територията на град Кърджали, изтъкна ръководителят на проекта инж. Катя Митовска. Строително-монтажните работи по сградата на Езиковата гимназия Христо Ботев” и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” възлизат на 2 906 000 лева, а за оборудване и обзавеждане  са вложени 532 393 лева.

Проектът е пример за адекватна и целенасочена държавна политика в подкрепа на образователната система. В рамките на проекта успяхме да ремонтираме класните стаи, фасада и интериор, обновени бяха спортни площадки, двора и други обекти, каза директорът на Езиковата гимназия Маноил Димитров.

За нас днес е един специален ден, защото слагаме финал на проекта „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”  и специално на нашето училище, обект който не е бил ремонтиран основно от неговото построяване и въвеждане в експлоатация, подчерта директорът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” Марияна Пеева.

Искам да ви пожелая на добър час, да ви уверя, че вие винаги ще имате подкрепата на държавата, и да ви пожелая едно безаварийно ползване на тази сграда. Надявам се дълги години да се радвате на нея и да не чакате до следващия ремонт още петдесет години, каза в приветствието си Никола Чанев.

Днес наистина е един много хубав ден за нашите за нашето училище. Когато дойдох, си спомних, че преди повече от тридесет години прекрачих прага на това училище. Много добре си спомням как изглеждаше тогава. Опитахме се да запазим архитектурата и излъчването на училището, за да може този дух и тази атмосфера да останат занапред, заяви инж. Хасан Азис. Такава инвестиция в образованието в Кърджали не е реализирана повече от петдесет години. По решение на ръководството на общината и жителите на общината са насочени 14 млн. лева към образователната инфраструктура по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”. В момента от тази инвестиция се възползват 4783 деца или 75-80 процента от нашите деца учат в реновирани училища, уточни в обръщението си кметът преди да пререже лентата.

Валери НЕДЯЛКОВ

Снимки: Валери НЕДЯЛКОВ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 29.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Сами си създайте условия, с които да подобрите ефективността в работата си. Служебните задачи ще потръгнат и шефът ви ще остане доволен от вас, но по-важното е, че вие ще се почувствате удовлетворени. Заслужавате повече във всяко едно отношение и съдбата ще ви зарадва. Очакват ви приятни изненади.
29 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С присъствието си внасяте яснота и ред, а след себе си оставяте впечатление за човек, знаещ цената си. И е така. Ще продължавате да се интересувате от новостите в професията и ще полагате грижи за повишаване на квалификацията си. С усилията си ще подобрите бита на семейството си.
29 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес ще успеете. Резултатите ви може да са доста по-добри отколкото сте очаквали. Възможно е да се натъкнете на дребни пречки особено ако заниманията ви са свързани с много хора. Това едва ли ще ви направи впечатление и като цяло настроението ви днес е превъзходно. Успехи в интимната сфера ще зарадват някои от вас вечерта.
29 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бъдете внимателни към партньори, които ще се опитат да ви навредят. Предстоящите събития ще обърнат нещата във ваша полза, благодарение на бързата ви мисъл и реакции. Не се измъчвайте. Въпреки умората, се погрижете да направите вечерта приятна за себе си и близките ви.
29 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предизвикателствата на работното място ще ви мотивират да работите по-усърдно, за да докажете правилността на предложенията си. Със сигурност няма да скучаете. Близък човек ще ви поиска съдействие, ако можете да му помогнете, не му отказвайте. В живота ви се появяват нови, положителни тенденции, от които е добре да се възползвате.
29 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстои ви да изживеете вълнуващи емоции, свързани както с професионалната ви работа, така и с хората около вас. Заслужено ще се радвате на внимание и подкрепа, показали сте, че може да ви се вярва. Прекрасните отношения със семейството и партньора ви дават допълнително сили да се развивате многостранно.
29 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви емоционален ден. Налага се да изясните позициите си в личен план, ако трябва отстъпете. Денят е подходящ за започване на тонизираща диета. Помислете и за възможности за повече раздвижване. Можете да се спрете и на варианти включващи компания и развлечения.
29 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията днес ще ви натоварят с допълнителни изисквания, с които ще трябва да се съобразите. Не оставяйте нищо за накрая и не пречете на другите да си свършат работата, в стремежа си да ги надзиравате и съветвате. С търпимост ще постигнете душевно равновесие и напредък във всичко.
29 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финалът предстои, мобилизирайте се и действайте по-енергично. Отстоявайте твърдо позицията си, така както вие умеете. Успехът ви е близо, направете нужното за да бъде радостта ви по-голяма. Ще привлечете вниманието на интересуваща ви личност и ще се радвате на взаимен интерес.
29 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини да се конфронтирате с онези, които не споделят мисленето и целите ви. Не се изкушавайте да се захващате с дела, за които е ясно, че ще ви е трудно да свършите днес. Запазете настроението си добро и приключвайки работата си, се погрижете за отдиха си.
29 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите шанс да подобрите отношенията си с хора, с които по една или друга причина сте разделени. Ако проблемът е финансов, върнете дължимото или с подходящите думи изразете желанието си връзката ви да продължи. Обърнете се и към онези, които могат да ви дадат повече в общуването. Нуждаете се от някого, с когото да споделите вълненията си.
29 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако се целите в успеха, разчитайте само на себе си. Полезни ще бъдат контактите ви с хора, с които в бъдеще може да обедините усилията си. Звезден успех за всички, които се занимават с творчество.
29 яну 2020
Последни новини