25 °C

Кметът преряза лентата на реновираната сграда на Езиковата гимназия и ОУ"Св.св.Кирил и Методий"

Днес официално беше открита основно ремонтираната и санирана сграда на Езиковата гимназия „Христо Ботев” и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Кърджали. Лентата отрязаха кметът на общината инж. Хасан Азис, зам.-кметът инж. Катя Митовска и директорите на двете училища – Маноил Димитров и Марияна Пеева. На церемонията присъстваха също областният управител Никола Чанев, началникът на Регионалния инспекторат по образование Гроздан Колев, председателят на Общинския съвет инж. Юсеин Ахмед, зам.-кметът на общината Веселина Тихомирова, зам.-областният управител Севда Камбурова, общински съветници, директори на училища, учители, граждани както и представители на изпълнителите на обекта.

Основният ремонт и въвеждането на мерки на енергийна ефективност на сградата на Езиковата гимназия „Христо Ботев” и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” са извършени по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Основната цел на проекта е чрез модернизиране на образователната инфраструктура да се създадат условия за качествено и достъпно образование на територията на град Кърджали, изтъкна ръководителят на проекта инж. Катя Митовска. Строително-монтажните работи по сградата на Езиковата гимназия Христо Ботев” и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” възлизат на 2 906 000 лева, а за оборудване и обзавеждане  са вложени 532 393 лева.

Проектът е пример за адекватна и целенасочена държавна политика в подкрепа на образователната система. В рамките на проекта успяхме да ремонтираме класните стаи, фасада и интериор, обновени бяха спортни площадки, двора и други обекти, каза директорът на Езиковата гимназия Маноил Димитров.

За нас днес е един специален ден, защото слагаме финал на проекта „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”  и специално на нашето училище, обект който не е бил ремонтиран основно от неговото построяване и въвеждане в експлоатация, подчерта директорът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” Марияна Пеева.

Искам да ви пожелая на добър час, да ви уверя, че вие винаги ще имате подкрепата на държавата, и да ви пожелая едно безаварийно ползване на тази сграда. Надявам се дълги години да се радвате на нея и да не чакате до следващия ремонт още петдесет години, каза в приветствието си Никола Чанев.

Днес наистина е един много хубав ден за нашите за нашето училище. Когато дойдох, си спомних, че преди повече от тридесет години прекрачих прага на това училище. Много добре си спомням как изглеждаше тогава. Опитахме се да запазим архитектурата и излъчването на училището, за да може този дух и тази атмосфера да останат занапред, заяви инж. Хасан Азис. Такава инвестиция в образованието в Кърджали не е реализирана повече от петдесет години. По решение на ръководството на общината и жителите на общината са насочени 14 млн. лева към образователната инфраструктура по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”. В момента от тази инвестиция се възползват 4783 деца или 75-80 процента от нашите деца учат в реновирани училища, уточни в обръщението си кметът преди да пререже лентата.

Валери НЕДЯЛКОВ

Снимки: Валери НЕДЯЛКОВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 15.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
15 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
15 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
15 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
15 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
15 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
15 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
15 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
15 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
15 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
15 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
15 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
15 авг 2020
Последни новини