По-високи данъци в Кърджали

От 1 януари 2020 година се повишават данъка върху недвижимите имоти, данъка върху  МПС и туристическия данък. Това съобщиха от пресцентъра на общината след гласуването на предложеното изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Кърджали. Допълнителните средства, които ще се съберат, ще бъдат целево изразходвани за конкретни дейности. Общо 1 500 000 лв. ще са за дофинансиране на образователната инфраструктура, 750 000 лв. - за изграждане на Младежки дом, и по 250 000 лв. ще се използват за ремонт на тротоари и изграждане на детски площадки. 

Преди общото гласуване на Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Кърджали е гласувано и одобрено и предложението на ПК "Устроиство на територията". Според него, увеличението на ставката на туристическия данък за местата за настаняване за категория една звезда  се увеличава  от 20 на 70 ст. , а за останалите - с  по 20 ст.  на категория.

С приетото решение на Общински съвет в Кърджали от 1 януари 2020 г.  ставката на данъка върху недвижимите имоти се уеднаквява за всички имоти и става 2 на хиляда.

Промяната при данъка върху превозните средства засяга най-вече тези автомобили, които са без екологична категория - с Евро1 и Евро 2, като  коефициентът при тях става 1.20. При автомобили с Евро 3 - коефицентът е 1.05, с Евро 4 - 0.95, Евро 5 - 0.70, и с Евро  6  - 0.60.

https://www.banker.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини