Благотворителност в действие

Всички знаем, че Коледа е време от годината, в което всеки отваря душата и сърцето си за благотворителност.

В СУ „Йордан Йовков“ тя се прояви в предколедните базари, за осъществяването на които се погрижиха, както самите ученици, така и техните учители и родители. В часовете по предприемачество бяха приготвени различни предмети, които да послужат за коледнитепразници. Сръчни учители и родители подпомогнаха децата и на базарите се появиха отрупани с изделия маси. Още повече неща имаше на кулинарните базари. За богатството от продукти най-голяма бе заслугатана майките и бабите, които толкова се бяха постарали, че масите се зареждаха няколко пъти с баници, соленки, кексовеи най-разнообразни сладкиши. Резултатът от продажбата на всичко това бе невероятен – 1400 лева. За какво ще послужат ли? – това бе решено предварително и може би затова размерите бяха такива.

Когато в началото на септември вокалната фолклорна група на училището се завърна като лауреат от морето, където  от 22 август до 01 септември 2019г в Слънчев бряг, Несебър, Свети Влас, Бургас и Поморие се проведе IX Световен шампионат по фолклор 2019, никой не бе учуден. Групата завоюва сребърен медал и  Диплом, с който бе обявена за Откритие на IX WORLD CHAMPIONSHIP.Освен това певците ни получихапокана за участие  в международния фестивал-конкурс "Празник в Испания", който ще се проведе от 26 - 30 септември 2020 в Коста Брава. Всичко това става със средства, за които трябваше да погрижат участниците и техните ръководители. Ето за това всички в училището решиха парите от коледните базари и от закупените от Ротъри клуб коледни картички, в размер на 200 лева,да бъдат използвани за пътуването на групата. Те не са достатъчни, но събирането ще продължи, защото освен средства за пътуването,на групата са необходими и автентични носии от Беломорска Тракия.

Това не бе единственият жест на благотворителност преди Коледа. В училището като коледни подаръци 14 пълни отличници получиха кутия с шах, дарение от общинския съветник  Ферди Мурат.

Ръководството на училището благодари на всички, които се включиха в благотворителните събития и изказа надежда, че тези жестове ще продължат в името на развитието и успеха на нашите деца!

клуб Журналист иклуб Фотосвят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини