Паисиевци се включиха в благотворителни инициативи за Коледа

Изображение 1 от 2


    Благотворителността не се нуждае от публичност. Сама по себе си тя е ценност и за този, който дарява, и за този, който получава... Помощта и благодарността си подават ръка и в това се крие магията на добротворството. 
    Когато доброто е кауза, подета от деца, жестът да дариш на някого в нужда превръща детските светли помисли в жив дар.
    Това е единствената причина да отразим благотворителните инициативи на паисиевци в навечерието на коледните празници. Добрите дела трябва да бъдат споделяни, разпространявани, за да стават повече... Съвремието ни има нужда от такива!
    Ето ги и тях:
    "Да подарим надежда за Коледа"  - 14-то издание на благотворителен коледен базар под патронажа на областния управител Никола Чанев: 
    - Второкласниците от СУ " Отец Паисий" се включиха в благотворителната кампания, като внесоха 721,70 лв. по дарителската сметка.
    - Обединени под мотото "Вълшебна Коледа", подкрепяни от своите семейства, седмокласниците  вложиха любов, сръчност и фантазия в приготвянето на домашни лакомства и... успяха - събраните средства са на стойност 927 лв.
    - IX Б клас дари 305 лв. 
    - Малки и големи паисиевци в своите коледни работилници изработваха различни предмети, сувенири, картички, сурвачки, лакомства и предмети за бита, които дариха в подкрепа на каузата. Събраните от тях средства са на стойност 157 лв.
    Нашите деца подкрепиха шестгодишния Васил Търпанов от гр. Кърджали и тринадесетгодишната Мюрфе Юсеин от с. Бащино с пожеланието да бъдат здрави!
    Учениците от IV А клас посетиха Дома за възрастни хора и зарадваха обитателите му с ръчно изработени коледни картички, 
    а танцова група „Шарено герданче" представи програма, с която усмихна деня на хората от третата възраст, ползващи социални услуги.
    Кампанията "Капачки за бъдеще", под мотото "Избирам да помогна", привлече и увлече паисиевци в творенето на добро. Събраните капачки бяха транспортирани до събирателен пункт в град Пловдив. Инициативата продължава...
    Да... Доброто има много измерения... Но вложиш ли сърце, жар и душа в него, става безценно, защото пречиства, стопля, лекува...
    Благодарим Ви, деца, за стореното добро!
    Желаем Ви светли, споделени и хубави предстоящи празници!
    Бъдете здрави!
    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини