Задържаха млад мъж, кътал хероин и антики у дома си

23-годишен е задържан в РУ-Кърджали за незаконно притежаване на хероин и голям брой антични предмети. Мъжът бил проверен от полицейски служители на 20 декември около 20,30 часа в кв.“Възрожденци“ в областния град. У него било намерено бяло прахообразно вещество, което при тестване реагирало на хероин. При последвало претърсване в жилището, което обитава, били намерени 51 броя старинни монети и 17 броя старинни предмети. Наркотикът и антиките са иззети и са на съхранение в РУ-Кърджали. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс и работата продължава разследващ полицай.

Лек автомобил „Форд“ с табели, издадени за друго МПС, бил засечен в хода на операция на РУ-Кърджали вчера. Автомобилът, управляван от 37-годишен водач, бил спрян за проверка в областния град и при справка се установило, че номерата на регистрационните табели са на „Фиат“. Шофьорът е задържан в полицейското управление. Образувано е бързо производство по чл.345, ал.1 от Наказателния кодекс.

 Непълнолетен откраднал 25 лотарийни билети, установили полицаи от РУ-Крумовград. След подаден жалба на 21 декември за кражбата и организирани издирвателни действия криминалисти стигнали до 15-годишен извършител на деянието. Билетите са намерени и иззети. Група „Криминална полиция“ и инспектор от Детска педагогическа стая продължават работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини