Стачки усложняват пътуванията във Франция

Четирите синдиката на транспортните работници във Франция призоваха към стачка в този сектор на 16 и 17 декември като бъдат блокирани търговски центрове и бензиностанции на магистралите в много региони на страната, съобщава МВнР.

С това условията за пътуване във Франция стават още по-трудни като се има предвид продължаващата от 5 декември безсрочна стачка. Тя вече обхвана всички видове транспорт - железници (SNCF), регионалните влакове, транспортната мрежа в Париж и Ил дьо Франс (RATP) - метро, влакове, автобуси.

По информация на българското посолство в Париж придвижването във френската столица, особено в пиковите часове, е силно затруднено - както с обществения транспорт, така и с автомобил поради големите задръствания, които се образуват в Париж и околностите му.

На 16 декември сутринта задръстванията в Париж и Ил дьо Франс са достигнали общо до 530 км. Осем линии на метрото и много автобусни линии в Париж са затворени, има и затворени станции на метрото. При бързоскоростните влакове (TGV) се движат един от три влака, а при регионалните - четири от десет.

Във вторник, 17 декември, се очаква ситуацията да бъде още по-затруднена заради обявената на този ден манифестация в Париж, в която ще се включат представители и поддръжници на 8 синдикални организации.

МВнР препоръчва на българските граждани, пребиваващи във Франция или планиращи пътуване в страната, да се информират за актуалната обстановка, като имат предвид възможните затруднения и закъснения на градския транспорт при придвижване от и до летищата, както и закъснения в обслужването на самите летища.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Париж на следните телефони: + 33 1 45 51 85 90 и +33 6 23 18 09 93.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини