Съдът отхвърли жалбата на д-р Консулова срещу глобата за конфликт на интереси

Административният съд в Хасково отхвърли жалбата на бивш общински съветник от Хасково против решение на КПКОНПИ за наложена глоба заради установен конфликт на интереси, съобщиха от Темида.

Д-р Лилия Консулова от ПП ГЕРБ бе глобена с 10 000 лева от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество след гласуване на решение в Общинския съвет в Хасково през април 2018 година. Тогава тя бе определена за секретар на комисията за провеждането на конкурса за избор на управител на Първа поликлиника - ДКЦ 1. При участие в комисията д-р Консулова е оценила и класирала на първо място д-р Ясен Янев, който спечели конкурса. Същевременно обаче тя и съпругата на д-р Янев били съдружници на Амбулатория.

Съдът е приел, че решението на КПКОНПИ е издадено от компетентен орган, при спазване на установената форма, липса на процесуални нарушения, при съобразяване с материалния закон и неговата цел. Констатирал е, че в настоящия случай има частен интерес, водещ до облага, за която не е необходимо доказване и действия по служба в нарушение на забраната по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ) са налице.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    некст
    11 0
    08:57, 17 дек 2019
    Следващата стъпка е дали не е също конфликт, че д-р Я. Янев като директор на частна болница е избран за управител на общинска поликлиника. Всъщност първа поликлиника е с двама управители (Я. Янев и И. Иванов), десетина администратори и десетина лекари - и тва е.
Последни новини