Отварят офертите за технически проект на Околовръстното на Пловдив

Днес в Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отварени офертите в тръжната процедура за изработването на технически проект и подробен устройствен план за Околовръстен път на Пловдив. Дължината на обходното трасе ще бъде 18,7 км. Индикативната стойност на поръчката е 3 750 000 лв. без ДДС, а финансирането е от националния бюджет.

Околовръстният път на Пловдив е от съществено значение за района и е важен за развитието на индустриалната зона и връзката й с града. Проектът предвижда промяна в габарита на пътя, изграждане на локални платна за осигуряване на достъп до търговски, крайпътни и други обекти, разположени в близост до съществуващия път.

Трасето включва участък от пътя Пловдив - Асеновград като началото е при отделянето му от пътя Пазарджик - Пловдив, а краят е при новоизграждащото се кръгово кръстовище между пътя Брезово - Пловдив и път ІІ-86. Отделно от това се проектира и път ІІІ-805 п. в. Царацово - Съединение, който също се отделя от пътя Пазарджик - Пловдив в северна посока към магистрала "Тракия". Двата пътя ІІІ-805 и път ІІ-86 оформят западен околовръстен път на Пловдив. Чрез него се осъществява една от връзките към гряда, а от друга осъществява връзката на магистралата с област Смолян.

Стартираната тръжна процедура е в 3 обособени позиции:

– Път ІІІ-805 "(Път І-8 Пазарджик - Пловдив) - п.в. Царацово -Съединение" от 0+000 до км 1+460 и участък за привързване към съществуващия път и път II-86 "(Път І-8 Пазарджик - Пловдив) – Асеновград – Смолян" от км 0+000 до км 0+640 и участък за привързване към съществуващия път

– Път ІІІ-805 "(Път І-8 Пазарджик - Пловдив) - ПВ Царацово -Съединение" от км 1+460 до км 4+120

– Път ІІ-86 "(Път І-8 Пазарджик - Пловдив) – Асеновград – Смолян" от км 0+640 до км 14+600

Офертите ще бъдат отворени в 14:00 ч. В АПИ.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини