Микробус пламна на хасковска бензиностанция

    Фирмен микробус Мерцедес Спринтер се възпламени на бензиностанция край булевард "Васил Левски" в Хасково. Инцидентът е станал около 9 часа днес.

    Фирменият автомобил е бил шофиран от 31-годишния Илко Костов. Той спрял на бензиностанцията да зареди газ и когато завъртял стартерния ключ, микробусът пламнал. "Запали се откъм двигателя", заяви водачът, който беше силно притеснен. Той обаче се успокояваше, че не е пострадал предвид факта, че можеше да се стигне до по-сериозен инцидент заради наличието на газ и други горива на бензиностанцията. Шофьорът заяви, че от 5-6 години работи във фирмата за захарни изделия и каза, че преди инцидента микробусът му е бил в изправност, нямал проблеми. Той предположи, че пламъците са тръгнал в резултат на късо съединение.

    При възпламеняването на микробуса реагирали работниците от близката автомивка. "Видяхме пламъците и започнахме да гасим с водоструйката", заяви Евгени Александров. Работници от бензиностанцията започнали да гасят с пожарогасители.

    На мястото на инцидента бяха пристигнали два екипа пожарникари, които обливаха буса с вода. Близо половин част след възпламеняването, микробусът продължаваше да пуши и огнеборците останаха да дежурят до окончателното им потушаване.

    Предстои от полицията да изяснят причината за инцидента.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (16)

    • 1
      Не
      Недялка
      31 -2
      10:36, 10 дек 2019
      Когото пишете нещо се уверете е точно така,добре че бяха двете момчета на бензиностанцията да реагират,и след това помогнаха момчетата от мивката
    • 2
      Оч
      Очевидец
      26 -3
      10:58, 10 дек 2019
      Точно така беше момчетата от бензиностанцията реагираха , а от мивката по късно съдействаха с водоструйката.
    • 3
      Ня
      Няма пари за ново
      12 -2
      12:21, 10 дек 2019
      Старост не радост.
      • Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      Ху
      Хулиган
      20 -4
      14:38, 10 дек 2019
      Така се случва с екологично чистите автомобили. Газова бутилка под седалката. Пълна самодейност на инженер Ганев! Бомба на колела!
    • 5
      55
      55555
      20 -6
      14:44, 10 дек 2019
      малоумните институции спат.как минава преглед този бус
    • 6
      Дя
      Дялко
      7 -5
      15:32, 10 дек 2019
      Другия път ще има заря.
    • 7
      За
      Запознат
      4 -8
      16:37, 10 дек 2019
      Буса е дизелов с газова уредба,предполагам че зато... Виж коментара
      • 12
        12345
        4 -1
        17:53, 10 дек 2019
        Има и бензинови
    • 8
      Ер
      ерол
      8 -1
      17:42, 10 дек 2019
      да заповяда в авто моргата
    • 9
      В
      В
      10 -5
      17:46, 10 дек 2019
      Точно на тази бензиностанция съм виждала как докато получават газ с камиона се зареждат автомобили,но не е редно .При зареждане на газ се спират продажбите тъй като има опасност да пламне искра и може да стане голяма беля.
      Тази бензиностанция също така не издава касови бележки .
      Там има много нередности ,но явно някой си плаща за спокойствие .
      Големите вериги има много изисквания за да се спазват стандартите и изискванията ,но тази бензиностанцийка си правят точно каквото си поискат .
      Два или три пъти сменят името на фирмата ,а са една същи собственици от София .
      Да продават с много ниски цени и хората точно заради това се лъжат да зареждат там ,лично аз като съм зареждала се е наложило да ми правят ремонт на автомобила от качеството на горивото ...
      И вече не зареждам там.
      Незнам ,но там наистина си правят каквото поискат .
      Друго което ми е правило впечатление е че като зареждат лек автомобил на газ лично с очите си видях как автомобила не беше засадил двигателя си , а това е задължително при зареждане на газ за да не пламне искра .
      Забранено е също да се говори по телефона .
      Повече табели ...
      Повече указания...
      Повече инструктаж на персонала ...
      • Jd
        Jdj
        10 -8
        19:23, 10 дек 2019
        Вие искали ли сте си касовия бон ? На мен ми е трябвал касов бон и винаги са ми го давали. Това е една от най проверяваните бензиностанции и за мен лично е всичко на ред щом след всички проверки не са затворени и продължават да работят. Аз от години зареждам там и нямам проблем с горивото не знам как на единични случай се случва това и може проблема да е от колата , а не от горивото.
      • Ив
        Иво
        5 -8
        19:30, 10 дек 2019
        Най-добре се говори наизуст. Не си поискала касов бон, не ти е даден,тъй като все още не излизат по колонките. Нещо сме ти направили, що ли, че навсякъде ръсиш лъжи и глупости?
      • М.
        М.М.
        4 -3
        23:32, 10 дек 2019
        Зареждам от тази бензиностанция от дълги години - обичайно по един резервоар на седмица. Зареждам и на други бензиностанции от веригите. Тук е най-доброто гориво! Автомобила ми работи много добре, разхода е винаги един и същ! Това не мога да го кажа за другите бензиностанции. Хората , работещи там са отлични работници. Ако някой казва негативни неща за тях и горивата, които се продават тук, убеден съм не казва истината. Аз само клиент на бензиностанцията и ако някой ми поска тел. номер ще му го дам да се запознаем! :)
    • 10
      Sченге
      11 -1
      21:46, 10 дек 2019
      Касовият бон се издава без поискване задължително.
      • Ив
        Иво
        7 -3
        22:51, 10 дек 2019
        Всеки който иска касов бон влиза и си го получава. Абсурдно е да очаквате да се търчи след всяка кола до вътре и обратно.
    Последни новини