В Езиковата събират дрехи и играчки благотворително, призоваха и гражданите

    В навечерието на коледните и новогодишните празници ученици от 12 клас от хасковската Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" организираха благотворителна инициатива за събиране на дрехи и играчки. Каузата е стартирала още в началото на седмицата, но бе обявена официално днес.

    Кампанията продължава до 18 декември, съобщиха от училището. След края на инициативата гимназистите смятат да дарят събраните дрехи и играчки в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, намиращ се над АГО в Хасково.

    Вече са събрани кашони с играчки и дрехи за деца и младежи. Възпитаниците на Езиковата гимназия призоваха и гражданите да се включат в инициативата. "Всеки жител на града може да донесе във фоайето на гимназията играчки и дрехи, без значение какъв размер са те, защото децата и младежите са на различна възраст. Единственото условие е играчките да са безопасни", казаха гимназистите.

    Това е поредна благотворителна кауза на ученици от хасковската гимназия. Те заявиха, че в социалния център организират и коледно тържество с песни, танци и работилница. "Идеята ни е не само да им подарим дрехи и играчки, а да принесем коледния дух в техния дом и да им подарим една незабравима Коледа", казаха дванайсетокласниците.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      До
      Добро дело
      3 -1
      17:01, 6 дек 2019
      Да помогнеш на нуждаещите се е основна ценност и в двете най-разпространени у нас религии. Помагайте, за да дадете на душата си шанс, да не се сблъсква с несгоди.
    • 2
      Бр
      Браво!
      3 0
      17:09, 6 дек 2019
      Чудесно!
    • 3
      Ез
      езиковед
      2 -2
      18:30, 6 дек 2019
      Като наближат светлите празници и започват да отчитат дейност! Защо това не го правят и през останалото време на годината?
      • Йа
        Йакскрнрицнеивбажс
        4 -1
        18:55, 6 дек 2019
        ама може лиии... какво само стоите и мрънкате, а никой не направи нещо подобно?..какво е значението кога ще направиш добро??
    Последни новини