Пламен Стайков: Няма драма с „Борислав“

Пламен Стайков: Няма драма с „Борислав“

Няма драма с Борислав, категоричен е техническият директор на отбора Пламен Стайков - Гришата. Изнесената в няколко сайта информация не е вярна. Нито един футболист не е напуснал първомайския отбор и не се очаква той да се разпадне.

"Борислав" завърши полусезона на 10-та позиция във В югоизточна група и няма футболисти за продан, въпреки, че има известни затруднения с финансирането, разказа още Стайков.

Той съобщи, че предстои среща на футболисти и треньори с кмета Николай Митков, на която ще бъдат изяснени някои финансови проблеми.

Преди началото на пролетния сезон ще се проведе и общо събрание, на което да бъде избрано ново ръководство на отбора.

На „хоризонта“ се е появил и спонсор, на който се разчита да помогне на футбола в Първомай, допълни Гришата. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (45)

  • 1
    Ве
    Ветеран
    18 -7
    11:54, 6 дек 2019
    Няма трагедия, ама има 100 хиляди лева от бюджета на общината и 10 място,трагедията е голяма.
    • Ми
      Милко
      6 -15
      12:08, 6 дек 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Ха
      Хаха
      19 -5
      12:46, 6 дек 2019
      100 хилки за тия смешници ли бе? :D
    • Кк
      ккк
      4 0
      21:31, 6 дек 2019
      Община Несебър с Първомай ли ще сравняваш
    • Же
      Жеко
      4 0
      15:10, 8 дек 2019
      Айде да не се сравняваме с община Несебър, но с община Съединение е задължително да се сравняваме. Градецът е 5000 жители, а бюджетът на отборът им който е ОФК (общински) е двойно по-голям от нашия
  • 2
    Пъ
    Първомаец
    7 -2
    12:32, 6 дек 2019
    Милко,ти от Марс ли идваш?Сравнение с Несебър, ха,ха!
  • 3
    Пи
    Питагор
    16 -10
    13:11, 6 дек 2019
    Не 100 хилки ами 100 жопки на голо заслужават наще футблаери тва сички зейнали за пари ва. Ъм те са аматьори жъ играят без пари аку си мислят чи струват нещо да идат в професионалната лига ва. Яз съм казал аматьорския спорт е за поддържане на здраво тяло и горе долу здрав дух нищо повече те ми тръгнали и пари да искат срамота. Оня пък с федербалите си мислят чи като земат 10 медала за деца в ясленска възраст и подрастващи и са голяма школа и те пари за зали искат. Успокойте са ба спортисти ходете тичайте удряйте с ня палки ама ве професионалисти няма да станите ва. А иначе мико пада не от марс ами от юпитер той е един от хората излъган ут ангу чи пърумай е известна туристическа дестинация за тва ни сравнява със Созопол.
    • Fa
      Fan
      19 -3
      14:17, 6 дек 2019
      Питагоре, като изключим правописа, много верни неща казваш. Не знам какво е това "искане" от Общината. Висяха на врата на Папазов, сега и на Митков. В нормалните клубове Управителните съвети търсят решения, спонсори, а при нас само философстват из града и в нета и висят при кмета. Бюджета на футболния отбор е надхвърлен 100% и пак не им стигат. Кой отбор от ранга на нашата община се издържа изцяло от общинския бюджет? Коя община от ранга на нашата е отпуснала над 100000 лв само за един футболен отбор?Ами децата сираци, възрастните хора и тези в неравностойно положение - за тях няма ли бюджет?!
    • Лу
      Лудото Коле
      10 -6
      14:25, 6 дек 2019
      Питагоре ва, не казвам ,че не си прав ама Първомай трябва да има отбор за една "В" група и за да дойде да играе някой в него трябва горе долу да взима по някой лев. Не казвам нещо грандоманско. Пърумай може да не е турситическа дестинация (тая тема я коментирахме оживено, спомням си), но е град с дългогодишен футболен отбор, мачовете са част от фолклора, от бъзиците, от спомените на града и нег'вите граждани. За първи път когато съм видял стадион и когато съм бил на мач е било на Борислав Първомай - Асеновец 2:1, някъде през 90-те, не помня кога точно. Оттогава насетне на много мачве съм бил, но този аз няма да го забравя.
    • Пи
      питагор
      14 -3
      14:57, 6 дек 2019
      Коле като чета кога за пръв път си помирисал стадион ми става ясно че си някой младеж надъхан. Яз нямам нищо против Пърумай да има отбор в В групата да им се платат транспортните разходи когато са гости и други съпътстващи разходи обаче яз намирам махна за тва за ко трябва и заплати да получават кату искат да получават заплати да ходят в Б или А групата ама ни могат. Затва да ходят да тичат да са здрави и толкова аматьорския спорт е за тва да имат достъп всички младежи да ходят да се бъхтят там а те тръгнали и заплати да сънуват ни може така. Триньора и той заплата искал кът иска да ходи да тринира другъде ей така трябва да е. Даже на наще малеховци и треньор не им трябва но в пърумай както съм казал сичку е объркану сичку е с глъвътъ на долу затва ни съ учудвам те за тва се и карат.
    • До
      долу Питагор
      11 -12
      15:32, 6 дек 2019
      Ако зависи от Питагор и другите обхванати от Първомайския синдром на завистта и злобата,всичко трябва да се закрие та дори и Общината.Ми ти, бе Питагоре не си оставил неоплют наш съгражданин,спорт,култура, училище и какво ли не още. Много си гаден.
    • Пи
      питагор
      16 -8
      15:41, 6 дек 2019
      Яз ни плюя ва серсемин яз казвам каква е истината ся ве чи живеете в некви фантазии това си е ваш прублем. Яз казвам какво мисля а какво ще стане хич ни мъ интересува ама ве си мислите чи сичку знаете и за тва в пърумай е такъв батак фани ангу удри митката та и такива като вас. Ти знайш ли колку са 100000 лева ва льохман вместу да ми събирате капачки и да ми пишете в некви фейсбук групи можеха да се вземат 5 кувиьоза ва аре на пърумай ни му трябват толкова ну това е един пример дано да го рзбиреш. С тя 100000лв можеха да са хранят още 30 стари чвяка и то всеки ден в продължение на една година с по три яденета на ден ва. С тя 100000лв можеше да се помогне примерно на 50 добри ученика които живеят в бедност със стипендия от 200 лв на месец ва мискинь. Мога до утре да ти изброявам с те 100000лв колко добрини могат да се направят вместо да се дават на те футбалери и те постоянно да се карат за заплата. А колко по 100000 са потънали да ни ти казвам затува нимой реви ами мисли
    • Пи
      Питагоре
      10 -6
      17:04, 6 дек 2019
      И на даровити деца съм помагал , стари хора съм хранил и продължавам да го правя дарявам на църкви, читалища ,спорт и много други.Не съм серсем и мискинъ ,но ако ти разбера името ще фантазираш в някое болнично заведение доста дълго- от серсем,мискинин ,льохман .
    • Пи
      питагор
      7 -11
      17:45, 6 дек 2019
      ЕЕЕЕЕ ти и заплашваш ва с како съм заслужил подобн... Виж коментара
    • Пи
      Питагоре
      9 -3
      19:03, 6 дек 2019
      Благодаря на Бога,че ми е отнел най- лошите качества,които притежават хората-завистта злобата, омразата и желанието за мъст.Здрав да си братко ,пиши си на воля ,но се грижи и за здравето си.
  • 4
    Ве
    ВЕТЕРАН 1
    6 -3
    14:27, 6 дек 2019
    Не ползвайте моето наименование моля това не съм го писал аз а за Гришата мога да кажа че е честен и казва каквото мисли преди него сринаха всичко ся той ще ги крепи до митков хич няма ко да ходите ко ще даде той общината каза че е валат той си искара мандата вече тва е от него.И моля измислете си друго именце
  • 5
    Ня
    някой
    13 -8
    15:18, 6 дек 2019
    що за идиотщина е при тази криза в общината за пари те да се пилеят за некадърни играчи? При положение че футболът тук е на аматьорско ниво така наречените футболисти трябва да не получават пари за мачовете си! да си играят там на стадиона и който реши че те са интересни и заслужават да бъдат гледани да ходи там
  • 6
    Wh
    whatever
    12 -10
    15:58, 6 дек 2019
    Феновете и да негодуват, някои неща са верни, а именно, че не е редно отбор от В група да се издържа от общината. Харесваме ги, гледаме ги, но просто не е редно. Или се намират спонсори или в регионалните групи да си играят.
    Естествено, не е и редно при вече направени обещания, футболистите няколко месеца да не са взимали възнагражденията си.
    И отново ще апелирам ако ще се дават пари от общината, нека те да идат за бадминтона, където поне нещата се случват!
    • Кк
      ккк
      14 -4
      21:38, 6 дек 2019
      Само футбол не може.Има много други неща.Колко Първомайски футболиста има в отбора,че нещо не ми е ясно на кого плащаме и пътни.
  • 7
    За
    запалянко
    11 -20
    16:29, 6 дек 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Кк
      ккк
      14 -5
      21:38, 6 дек 2019
      100 човека не е общината.
    • Не
      Нефен
      4 -3
      09:35, 8 дек 2019
      Вижда се от снимката колко хора гледат първомайски футбол. Този спорт е като всички останали. Нека си спортува , който иска, за собствена сметка, а ако някой много държи да го гледа, да си плати едно билетче и да се "наслаждава". А парите не ги дава кметът, а общинският съвет ги гласува.
      До Питагор. Чета те с интерес. Казваш само истини. Но се уморявам от стила ти. Нормализирай се вече. Не си интересен. Пък и ми напомняш на един много прост съгражданин, който естествено си говори така, и това малко ме лишава от удоволствието да те чета.
  • 8
    11
    1111
    9 -3
    19:02, 6 дек 2019
    Общината да обяви фалит и да затвори кепенците ако няма пари .футболистите не са виновни и футбола не им е виновен че общината е задлъжняло
    Да се потърси отговорност от виновните!!!
  • 9
    Ор
    Орак
    34 -8
    21:08, 6 дек 2019
    Обръщам се към всички заблудени или повредени от комунизма.. Общината не е длъжна и не е редно да издържа какъвто и да е отбор в какъвто и да е спорт,. Общината може да финансира ремонт или строеж на зали и т. н. От там нататък всеки клуб си търси спонсори. Комунизма свърши преди 30 год. но в измисления Първомай няма свършване.. даже и комунист кмет избрахте, както и в доста села.. Това означава само едно.. никаква надежда и бързо умиране на жалката община.. А вие спорите за футбол.. Футбол няма, Община няма, хора няма, нищо няма... Има кебапчета, тъпанари и мангасари
  • 10
    Фе
    Фен
    6 -8
    15:08, 7 дек 2019
    Ей толкова селски и ограничени коментари , личи си , че не сте излизали от Първомай и не сте направили и една обиколка на стадиона в живота си. Яжте сланина и праз , подрусвайте си шкембетата и коментирайте анонимно тук.
  • 11
    Ха
    Хаха
    9 -9
    15:24, 7 дек 2019
    Не било нормално да се дават пари за футбол , а сигурно за вас е по-нормално да се крадат, но защо ли се изненадвам..
    После се оплаквате ,че в града няма какво да се прави и хората се изнасяли; ето затова сме и на това положение , заради селския манталитет и простоватите разсъждения ...естествено защо да се дават пари за нещо смислено , което събира и радва хората, като може да отидат в на някой джоба ...ЕВАЛА ..
  • 12
    Фе
    фен на орак
    14 -2
    19:26, 7 дек 2019
    комунистите винаги идват на влас след терор и геноцид и то забележите над собственото си насиление които наричат революция велика октомврийска или някаква друга след това тези режими завършват с тотален колапс на обществото за справка вижте венецуела най богатата на петрол държава в ьмериките е изправена пред гладна смърт това могат да го сторят само комунистите
    • 12
      12323322
      3 -9
      03:50, 8 дек 2019
      На майка си тутката, или казано иначе на крив уй в... Виж коментара
    • Пи
      питагор
      7 -4
      07:23, 8 дек 2019
      Ък кък къй кумунистива точно те дето та управляват веке 12 гудини ва ти кои искаш ленин и сталин ли ва. Ти ни знаеш къде са намираш ва изобщо в кой космос си и с коя ракета летиш ва. Точно те комунисти дето ся ги избрахте ва управляват веке толкова време ва просто ангу им беше кукла на кунци ва. Точно те впрегнаха пърумайските футбалери чи били голяма работа че щели в шампионската лига да ходят ва те им даваха бизразборно пари ама парите свършиха ва и ся секи жъ си сърба пупарата ва орак е много прав ва щото той е компютър ва ама ти това ни знаеш ва. Видите ли чи вечерта веке няма и усветление ва ей това правят комунистите в целия свят ва харчат наляво и надясно дават некви кинти на офцято и после като свършат се оправдават с други но най тъжното е че те дори нямат акъл как да поправят нещата щото са свикнали само да харчат и то чужди пари.
  • 13
    Пи
    Пи пи
    7 -2
    09:41, 8 дек 2019
    Пи, пи, питагорче, спри с простотиите в стила. карай на нормален език. чета те, но се дразня. защо ми отнемаш част от удоволствето от твоите мудрости???!!!
    • Пи
      ПИТАГОР
      5 -3
      10:14, 8 дек 2019
      Това ни са простутии ва човек това е автентичен букувски диалект ва даже та тед ма уграничава щото в то сайт са сложили некъв тъп редактор ва и ни мога да пиша на правилен букувски ва дано се сетят да го махнат ва
  • 14
    X
    X
    5 -3
    10:05, 8 дек 2019
    Анонимни мишки , на живо дума не могат да кажат , тук много знаят ,имали проблем с футбола ... имате ,да ама с комплексите
  • 15
    Ми
    Митков
    5 -5
    14:40, 8 дек 2019
    Футбола не ми е приоритет. Пари нема- действайте.
  • 16
    Ма
    Манго
    7 -4
    15:17, 8 дек 2019
    Да се отрежат исканията на футболния клуб за 100 хиляди лева и да се дадат на секи жител на общината по 5 лева за цигари. Да се спре субсидията на читалищата в общината и да се дадат на секи жител на общината по 20 лева за луканка и ракия. И така доде изядем и изсepeм всеки лев за спорт и култура. Това е пътят към окончателното превръщане на хубавото ни доскоро градче в скапано село.
  • 17
    16
    16
    9 -6
    18:09, 8 дек 2019
    Аман от топ-серсеми АМАТЬОРИ. Ритайте си топката, никой не ви е длъжен НИЩО. Ходете работете , ако имате пари вкарайте ги в хобито си, ако мислите че си струва и мислите че ще забавлявате някой. Пари няма - 16 години Папазов ви плаща масрафите.
  • 18
    Ба
    Бай Илия
    5 -4
    19:37, 8 дек 2019
    Смешник,като си изплатите парите на футболистите тогава говори ,че няма драма,селски бек малумен
  • 19
    Мн
    мнение
    10 -5
    22:12, 8 дек 2019
    Много емоции, идеи,и рационални предложения. Хубаво ,че се получи тази малка дискусия по някои от проблемите в града ни.До еднакво мислене от всички едва ли ще се стигне някога ,но то не е и необходимо.Всяка година, циклично се повтаря тази сага с футболният клуб Борислав. Без значение кой е кмет .Аз също съм против да се похарчат едни не малко пари, за нещо безсмислено.Защо е безсмислено: в отбора играят футболисти на по 20 и повече години като по голямата част от тях не са от града.Дали биха израснали за големия футбол тези момчета?Никога.Аз ви го казвам ,а и те го знаят много добре.За какво играят изобщо?Нека да кажат.И те не знаят.Не дай си боже някой да пострада така ,че да остане нетрудоспособен до края на живота си,кой би се погрижил за него и близките му?Никой.Ако някой си мисли ,че този футболен отбор ще задържи младежи в града жестоко се лъже или се опитва и нас да измами.Аматьорски клуб,няма заплати.Който има амбиции за нещо повече да се бръкне и да плаща. Ама каквато ни държавата такъв ни е и спорта.Сбъркана работа.Ние няма да откриваме топлата вода,нито колелото.Отдавна са го направили хората.Училището е мястото и времето където трябва да се влагат пари за спорт.От там ще тръгне успешния български спорт, и голем български спортисти.Следващата стъпка за деца които искат да се занимават с футбол са школите на големите клубове в Пловдив,Хасково,Стара загора.Така е посвета.А ние не сме остров в океана.Стига вече с тоя Първомайски футбол.Има толкова други проблеми,къде ,къде по належащи с чието решаване, наистина може да се задържат хората в града а не със скъпото хоби на някои,при това хоби с чужди пари.Аз например искам градът ни да заприлича на европейски през ноща.Да бъде осветен и красив.Искам да се погрижат за хора които ровят по кошовете за хляб.Искам да няма дупки по улиците.Искам много други неща да бъдат направени за всички нас.За това обаче са нужни пари.За това съм против безсмисленото им харчене!
    • ИД
      и друго мнение
      5 -6
      14:41, 9 дек 2019
      Гениално..."Защо е безсмислено в отбора да играят футболисти на 20 и повече години.Дали биха израснали за големия футбол тези момчета?Никога. Аз ви го казвам.."И още "Деца които искат да се занимават с футбол са за школите в Пловдив,Хасково, Стара Загора.Стига вече с ТОЯ Първомайски футбол" Гениално ...Значи бракуваме футболисти по на 20 години ,изпращаме децата в Пловдив,Хасково и Стара Загора ,засяваме игрищата с тикви и берем плодове. А с парите правим града европейски,осветен,красив без дупки с нахранени и щастливи хора.А на нас многобройните любители на футбола ще ни остане радостта когато се завръщаме от мачове в по късните часове от Пловдив ,Стара Загора и Хасково да се движим по осветен и без дупки град и освободен от това скъпо хоби наречено ФУТБОЛ.
    • От
      От мнение до и друго мнение
      4 -3
      00:48, 10 дек 2019
      Поддържам думите си.Ако вие така наречени любители на футбола ,наистина сте любители,ами съберете се ,изпразнете си джобовете ,и си играйте там в селските групи.Защо трябва ние останалите граждани да плащаме вашето удоволствие? Аз също съм фен на футбола,и то може би по голям и от тебе,но съм фен на големия футбол който се прави с много ,много пари и то лични.Осъзнавате ли наглостта и безумието на това, да се дават общински средства за нищо.Все едно да наливате вода в пясъка.Да потъват някъде стотици хиляди лева.Голяма работа според вас.Ако ги има, и ще се дават подобни пари за спорт ,нека да се инвестира в училищата на града.Не е само вашият спорт ,има много други,в които има поводи да се дават средства.А вие драги любители на Първомайския футбол,си ходете на стадиона и си гледайте мачове колкото искате.Никой не ви е забранил нито заключил стадиона.Такива мачове, за каквито си платите с вашите левчета това ще гледате.Недейте да искате с чужда пита помен да правите.За какво бракуване на футболисти по на двадесет години ми говориш? По твоята логика ритни топковците по селата и тях ли да наричам футболисти.И те биха имали претенции за пари. Защо не.Имат клуб,имат екип, футболисти са. Аз не мога да си обясня как тия така наречени футболисти ,излизат да имчупят краката и главите,и на всичко отгоре такива като тебе да ги псуват и обиждат? Тази система беше измислена от бившето ръководство на футболният съюз ,за да имат избиратели по конгресите си.Да децата трябва да играят в големи клубове ,за да станат големи футболисти.А в училищата могат да започнат да се учат на първите футболни умения.След което да развият качествана футболист ,ако ги имат.Така е в целия свят. Вашият различен път от този на света,виждаме до къде ни доведе.Най слабият футбол в Европа и в света.Да този първомайски футбол е хоби на някои .Нищо повече.Докажи ми ,че не е.А за хобито си,всеки си плаща.
    • То
      то пък едно мнение
      6 -6
      08:41, 10 дек 2019
      Много си далече от темата.Това е женско писане.Този клуб има близо 100 годишна история ,той освен да прави футболисти е и част от историята на града и то културната история.Има книжки и бива да почетеш малко.А що се отнася до проблемите на града и общината най малкият и проблем може да бъде футбола..Много примитивни разсъждения от некомпетентен човек
    • До
      До то пък едно мнение
      4 -3
      12:54, 10 дек 2019
      Проблема е финансов.Така са ви научили с годините.Дайте ни,и те ,айде ще ви дадем много сте ценни като футболисти.Колко средства са били давани,къде са отивали някой знае ли.И сега искате пак тази да си продължава.За сметка на мрака и дупките по улиците.Никой не ви забранява хобито да си играете футбол.Никой не закрива футболен клуб Борислав.Играйте,чупете си главите и краката за тоя дето духа ,веселете но със средствата според статута си.Че вие утре може да поискате от кмета да ви финансира за да играете във efbet Liga.Това нормално ли е?
  • 20
    Бъ
    бъдещ кмет
    7 0
    09:43, 9 дек 2019
    За Първомай и селата трябват :
    1. Хубави пътища (включвам и междуселищните такива)
    2. Осветление през цялата нощ и навсякъде
    3. Адекватна грижа за социално слаби, възрастни хора и бездомни животни
    4. Належащи ремонти за училища и детска градина
    5. Театър , читалища и библиотеки за развитие на някакъв културен живот
    6. Спорт - тук включват и Борислав , който се гледа от доста хора
    7. Регулярно чистене на коритата на реките , както и солени глоби за хвърляне на отпадъци там
  • 21
    Лу
    Лудото Коле
    1 0
    11:48, 9 дек 2019
    викате нямало първомайски момчета в отбора ! Ми как да има бре? Той хора в града не са останали! Колко от младите хора живеят в Първомай? Колко създават семейства от тях в града?
    • Пи
      питагор
      3 -3
      13:30, 9 дек 2019
      Сичко има ва коле ако няма от бялата боя жъ има бразилци ва в пърумай е пълно с млада смяна бразилци. След време може да се създаде школа само то бразилци те са доказали чи са жилави ва може даже и да продаваме в А групата Б групата в чужбина насякъде тугава жъ текнат многото пари ва обаче сига ни дават на бразилците да са покажат и докажат щото има сигрегация ва. Кажите ми колко бразилци демек фигани има в нашия отбор къту станат много тогава жъ тръгне местния футбол и жъ стане световноизвестен даже пърумай жъ е инкубатура на звезди в България.
  • 22
    Ко
    коле
    5 0
    14:43, 9 дек 2019
    А на този отбор треньор- питагор
Последни новини