Прибраха на топло собственик на нумизматична колекция и притежател на кокаин

Криминалисти от ОДМВР са открили голямо количество монети, които не са били идентифицирани и регистрирани по Закона за културното наследство. При извършено претърсване в жилището на 63-годишен са били намерени 150 броя монети, които са иззети и са на съхранение в  Областната дирекция. 63-годишният притежател на колекцията е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.278, ал.6 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължават сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и разследващ полицай.

Притежател на кокаин е задържан вчера. 25-годишен бил проверен на КПП „Чилик“ и у него полицаите открили бяло прахообразно вещество, което при тестване реагирало на хероин. Наркотикът е иззет, а притежателят му е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Образувано е бързо производство по чл.354а, ал.3 от Наказателния кодекс за незаконно придобиване и държане на наркотично вещество.

Две досъдебни производства за използване на неистински официални документи са образувани в РУ-Кърджали с постановления на Районната прокуратура. Фалшиви дипломи за завършено основно образование представили двама мъже в сектор „Пътна полиция“. Работата по случаите продължават сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и разследващи полицаи.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини