Новият общински съвет в Ардино проведе първата си редовна сесия

Изображение 1 от 2

    Новият общински съвет в Ардинo проведе първото си редовно заседание, ръководено от председателя му Сезгин Байрям. На сесията присъстваха  23 общински съветници, които разгледахадесет точки.

    Съветниците определиха кмета на общината инж. Изет Шабан да бъде представителят на Общинския съвет в Общото събрание и Асоциацията на „ВиК“ в Кърджали.Председателят на местния парламент Сезгин Байрям и зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов бяха определени да представляват община Ардинов Общото събрание на акционерите на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“в Кърджали, а кметът инж. Изет Шабан и шефът на Общинския съвет Сезгин Байрям в Областния съвет за регионално развитие.

    Общинският съвет взе решение и за издаване на запис на заповед от Община Ардино в полза на Държавен фонд „Земеделие“, обезпечаващи авансово плащане за проект „Изграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения в територията на Община Ардино“.

    В друга точка от дневния ред, съветниците дадоха съгласието си кметът на общината инж. Изет Шабан да подпише Запис на заповед за авансово плащане за изпълнение на проект „Подкрепа за обучение и заетост на лица от уязвими групи в Община Ардино“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

    „Стремим се да се възползваме от всички възможности, които дава програмата. Тези проекти са жизненоважни за жителите на общината‘, сподели кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан.

    Приета бе и Програма за насърчаване използването на енергия от източници и биогорива на Община Ардино. Тя ще бъде една отворена система и винаги във времето може да се направят допълнения, за да се доразвива.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини