Общинската организация на БЧК в Ардино проведе своето годишно събрание

Ардинската червенокръстка организация проведе днес своето годишно отчетно събрание  в общинската заседателна зала. Гост на събранието бе Жана Чакърова-Шукерска, директор на Секретариата на ОС на БЧК в Кърджали.

Председателят на местната организация на БЧК в Ардино инж. Мехмед Алиев запозна присъстващите с дейността й през текущата година. От отчета стана ясно, че водещо място е социално-помощната дейност с акцент върху ефективното адаптиране към променящата се среда, в полза на най-уязвимите слоеве от населението. Инж. Алиев уточни, че по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 1073 нуждаещи се лица от община Ардино ще получат помощ от 16 вида хранителни продукти. „Надяваме се с добра организация, да помогнем тези пакети да достигнат до хората преди настъпването на Новогодишните празници“, заяви инж.Алиев. В края на своя отчет председателят на БЧК в Ардино благодари за вниманието и грижата от страна на Общинското ръководство в лицето на кмета инж. Изет Шабан, кметовете на кметства и доброволците.
Отчетът за дейността на общинската организация бе приет единодушно. Делегатите на събранието приеха план за дейността на Ардинската червенокръстка организация за 2020 година.

Директорът на Секретариата на ОС на БЧК в Кърджали Жана Чакърова-Шукерска

поздрави  щатния състав на Ардинската организация. „ Червенокръстката организация в Ардино се ползва с безрезервната подкрепа на общинското ръководство в лицето на кмета инж. Изет Шабан, кметовете на кметства. Тя има собствен облик и отдадени членове. А младежите от клуба „От сърце“ на БМЧК към СУ „Васил Левски“ са активни и всеотдайни последователи на БЧК“, заяви Жана Чакърова-Шукерска. От името на ръководството на ОС на БЧК в Кърджали тя поздравява всички доброволци на организацията по повод Международния ден на доброволеца – 5 декември и им благодари за всеотдайния труд и желанието да помагат на хората в нужда.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини