Съдът запорира имущество на Баневи за 141 млн.лв.

Изображение 1 от 3

    Апелативният съд в Бургас издаде обезпечителна заповед, с която допусна обезпечение на бъдещ иск на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество от Николай, Евгения и Мария Баневи на стойност 141 820 225,19 лева. 

    Съдът наложи запор на поименни акции и дружествени дялове от капитала на търговски дружества на Баневи, на движими вещи, иззети от Специализираната прокуратура,като златни кюлчета и накити, часовници, монети, на средства в банкови сметки, както и на моторна яхта.

    Николай, Евгения и Мария Баневи са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група, ръководена от Николай Банев и създадена с цел данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни присвоявания.

    За повдигнатите обвинения прокуратурата уведоми КПКОНПИ, която от своя страна предприе действия по обезпечаване на незаконно придобито имущество.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ас
      аско
      0 0
      10:45, 27 ное 2019
      Как се правят толкова пари? Да не са измислили двигател движещ се с вода? Ааа, решили са как народа да пие по една вода!
    Последни новини