1 °C

Цъфнаха люляци и лешници, зимата ще е студена

  Люляци нацъфтяха на няколко места в Хасково. Макар и цветовете да са все още малко, топлото време мами развитието на млади листенца и цветове по клоните.

  По принцип люлякът цъфти в началото на май, тази есен обаче пролетните температури явно объркват растенията. Един от храстите с цветове е в близост до езиковата гимназия. Част от децата, прибирайки се от училище този следобед признаха, че са чували за аномалията люляк да цъфти през късна есен, но за първи път виждат това на живо. Въпреки, че синоптиците вече прогнозираха мека и топла зима, според народното поверие, ако люляк цъфти през есента, то зимата ще е дълга и люта. 

  В средата на месец януари за много хора е разгара на зимата, но за лешниците е същинска пролет. Заедно с дряна те са едни от първите растения, които ни радват с цветове през студените дни. И лешници има обаче в града рано нацъфтели по никое време.

  Заради високите температури розовите храсти в градинките също не спират да се трупат с цветове за радост на минувачите.

  Есента е красива в цветовете си, но невероятните тонове на отрупаните с плодове нарове са истинска наслада за очите.

  Тези дървета могат да достигнат възраст до 200 години.

   Haskovo.net

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ха
   Хаха
   21 0
   16:54, 19 ное 2019
   Абсолютни глупусти, почти всяка година (късна есен) цъфтят даже и ябълки, това е заради топлото време.
   • Зе
    Земеделец
    14 0
    18:07, 19 ное 2019
    Единствената причина е топлото време, което събужда спящите пъпки. Понякога се случва на растения, които са измръзнали предишната зима и сега резервните им пъпки цъфтят от топлото време. Зимата може да е каквато си пожелае
  • 2
   Хх
   ххх
   9 0
   08:51, 20 ное 2019
   Между Хасково и Димитровград, люляците по пътя цъфтят та се късат вече цял месец, и череши цъфнаха, и сливи ... И миналата година беше същото, пък не умряхме от студ и минусови температури!
  • 3
   Ст
   Странджа
   1 0
   14:59, 20 ное 2019
   Едно индианско племе се преместило на ново място. Опънали палатките, устроили се и тръгнали за дърва. Един се сетили рекъл: Дай да питаме шамана дали ше е студена зимата! Отишли, питали го, а той казал: Сечете, зимата ще е студена! Индианците осекли половината гора. Минало време и няма кво да правят, отишли пак до шамана и питат: Студена ли ше е зимата? Студена ше е -сечете! Обаче шамана си казал: Я аз да ида до града. Отива и право при метереолога и пита: Студена ли ше е зимата? А метереолога казал: Много ше е студена, индианците осякоха цялата гора!

  Хороскоп за 06.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаквани известия, свързани с дома, децата, професионални изяви и други интересуващи ви събития ще направят деня ви забързан, но и ползотворен. Общуването с приятелите се отразява обновяващо на духа и настроението, чувствате се спокойни и заредени с добри идеи. Следващите дни ще са интересни и вълнуващи.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обзети сте от небивал ентусиазъм. Захващате се с по няколко неща наведнъж. Действайте по-съсредоточено и определете приоритетите си. Финансовото ви състояние напоследък е блестящо, а ако не е съвсем скоро ще стане. Може би днес е денят за големият ви удар.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Изостанали служебни задачи ще ви принудят да потърсите по-добри решения, за да наваксате пропуснатото. Работейки и върху квалификацията си, ще попълвате знанията си с последните новости от сферата на професионалните ви занимания. Това ще ви направи по-категорични по отношение на въпрос, интересуващ и други хора.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Категорично ще отхвърлите всяка намеса в личния си живот. С действията си ще накарате другите да се вслушват в съветите ви и по-малко вие в техните. Имате силно въздействие върху обкръжението си, от вас зависи то да е положително и да ви уважават. Финансовото ви състояние ще се подобри чувствително, но бъдете по-пестеливи.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Добре владеете емоциите си днес и не позволявате нещо подобно да провали изявите ви в определен момент. Имате много добри възможности, от които навреме ще се възползвате. Правите компромис при възникнал спор с близък човек и ще останете доволни от избора си. Не се колебаете излишно относно въпрос, касаещ личния ви живот.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Рутината и инициативността ви ще ви подготвят за промените, които навлизат. Динамиката на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. Наред с тях ще осъществите намеренията си и с това ще направите живота си по-добър. В лицето на партньора си имате верен съюзник, не го пренебрегвайте.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заемате се с очаквани промени. Момента е подходящ за нововъведения. Справяте се много добре със служебните си задължения и съвсем основателно можете да повдигнете въпроса за повишаване на заплатата ви. Старанието и усилията, които полагате, както в професионален, така и в личен план дават резултати.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще чуете добри думи за себе си, а също и за вашите способности. Това ще ви окрили и ще увеличи доходите ви. Няма да ви липсват и публични изяви, което ще утвърди авторитета ви. Бъдете снизходителни към несъществените неща, подминавайте ги с чувство за хумор. Ще получите предложение, което трябва сами да проверите дали е близко до реалността.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не очаквайте прекалено много от предстоящо събитие. Опитайте се да се съсредоточите и върху непосредствен ангажимент и да го завършите успешно. Действате твърде прибързано и припряно при опитите си да спечелите привлекателна за вас личност. Бъдете по-търпеливи и разумни в действията си и съвсем скоро ще успеете.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Погледнете на случващото се, като на добра възможност да обогатите житейския си опит и в никакъв случай не зачерквайте връзки или перспективи. Ако обедините усилията си с подходящ човек, споделящ интересите и намеренията ви, ще постигнете целите си за по-кратък период от време. В семейството не всичко е както на вас ви се иска, но помислете за промени.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно ще търсите промяната, очаквайки чрез нея да разнообразите живота си. От друга стара тя ще оказва влияние и върху творческите ви виждания, което неминуемо ще се отрази на работата ви. С организаторски подход ще осъществите мероприятие, среща или изява, за които ще се говори. Работата ви в интелектуалната сфера също ще носи желаните резултати.
  06 дек 2019
  Последни новини