ГЕРБ: 2000 любители на туризма от Турция осуетиха балотажа в Кърджали

Две хиляди любители на туризма от Турция са осуетили балотажа в Кърджали. Общината ни се оказала интересна за изселниците в дните на вота. По сигнал на привърженици на ГЕРБ по селата е установено, че много нашенци са дошли да гласуват. Това заявиха пред журналисти областния координатор на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева и кандидатът за кмет Никола Чанев. Караянчева, каза че има много случаи,когато нашенци се ползват с правото да гласуват, имайки адресна регистрация и отговарящи за условието за уседналост, без да идват да подават документи. Тя посочи за конкретен пример Паничково. Караянчева каза още,че има много осъдени избиратели, гласували,без да отговарят на принципа за уседналост. Делата са заведени по нейни жалби.

  Никола Чанев посочи,че освен изселници ДПС е ползвала и форми на въздействие в кв.”Боровец”. Съотношението на избирателите в Махалата между ДПС и ГЕРБ е 1000 на 50 в полза на Движението.

 Според Цвета Караянчева  избиратели са мобилизирани в квартала в последните часове на изборния ден. За разлика от други, ние не сме купували гласове, категорична е областната координаторка на ГЕРБ.

 900 гласа деляха ГЕРБ от балотажа. Партията постигна незапомнен резултат от 9056 гласа при 8343 за миналите общински избори. Само в града подкрепата е от 7500 избиратели. В селата тя е от 1500 гласоподаватели. За цяла Кърджалийска област ръстът на ГЕРБ е от 500 гласа. ГЕРБ запазва общинските си съветници във всички общини на областта, като в Момчилград и Черноочене ги увеличава с по един. Печели 4 села в Джебелско, Жълтуша в Ардинско. Отива на балотаж в Аврен и Габрово.

   Цвета Караянчева благодари на Никола Чанев, на всички кандидати за кметове на общини и населени места,на кандидатите за общински съветници , че са работили всеотдайно за каузата на ГЕРБ. Тя посочи, че само Никола Чанев е провел над 100 предизборни срещи с над 2000 гласоподаватели.

  Караянчева призова кметът на Кърджали инж.Хасан Азис да спази предизборните си обещания и градът да светне и улиците да бъдат чисти и изкърпени.

   Никола Чанев поздрави Хасан Азис за изборния успех.Той оповести, че ГЕРБ запазва броят от 11 съветника в местния парламент в Кърджали. Той ще подаде молба в ОИК, с която ще се откаже от мястото на съветник и ще продължи да изпълнява длъжността си областен управител.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ц.
    Ц. Ц.
    1 0
    17:25, 30 окт 2019
    Другарко Кара-не знам каква си, нали сте вече 10 години във властта, защо не променихте законодателството така, че т.н. изселници да нямат право на глас ?
  • 2
    Ам
    ами сега?
    2 0
    22:25, 30 окт 2019
    Преброените 2000 да ги разделим на седем общини. по 300 ли се падат, те ли решиха съдбата на ГЕРБ? Смешници
  • 3
    Ni
    Niyzi
    0 0
    05:27, 2 ное 2019
    На калпав тую козината пречи

Още новини

Последни новини