ДПС изстреля залпов огън от жалби срещу ГЕРБ в Кърджали

  ДПС изстреля залпов огън от жалби срещу ГЕРБ в Община Кърджали. След спокойното утро в следобедните часове заваляха жалби. Предизборният щаб на ДПС разпространи прессъобщение, в което обвини председателката на Народното събрание Цвета Караянчева в неправомерна агитация в кв.”Боровец”. Ето какво се казва в него: Предизборният щаб на ПП ДПС- Кърджали  внесе жалба в ОИК срещу действията на Цвета Караянчева – Председател на Народното събрание, която в изборния ден  заедно с кандидата за кмет на партия ГЕРБ – г-н Никола Чанев, охранители на НСО и служебни коли със софийска регистрация, вероятно на НСО, обикалят в квартал „Боровец“, както и секции в ОУ „П.К.Яворов“ в същия квартал.“ Това е явна предизборна агитация в полза на кандидата на партия ГЕРБ за кмет на община Кърджали, за която се използва държавен ресурс, като в същото време това демонстриране на присъствие и сила има за цел да се внуши определен вид избор сред гласоподавателите“, се посочва в жалбата.

    Общинската избирателна комисия в Кърджали излезе със следното решение по повод сигнал от Лятиф Расим - вр. и.д. председател на общински съвет на ПП ДПС Кърджали относно информация, придружена със снимков материал, че Г-жа Цвета Караянчева – Председател на Народното събрание, заедно с кандидата за кмет на ПП ГЕРБ Г-н Никола Чанев, охранители от НСО със служебни автомобили /вероятно на НСО, обикалят квартал „Боровица“ и секции в ОУ “ П.К.Яворов“, като според тях се извършва явна агитация в полза на Г-н Никола Чанев – кандитат за кмет от ПП ГЕРБ използвайки държавен ресурс, като основната цел е да се внуши определен вид избор сред гласоподавателите.

  В Общия входящ регистър на ОИК - Кърджали с вх.№ 234/ 27.10.2019 г. и вх.№ 17/ 27.10.2019 г. в Регистъра за жалбите на ОИК – Кърджали е заведен  сигнал от Лятиф Расим - вр. и.д. председател на общински съвет на ПП ДПС Кърджали относно горецитираното.

  Предвид  изложеното в сигнала твърдение и представеният снимков материал ОИК Кърджали счита, че описаното в него нарушение не съответства на фактическото състояние, не може да бъде определен денят и часът на посещението на горепосочените лица, както и по безспорен начин не може да се установи нарушение на чл. 182 от ИК, поради което сигналът следва да бъде отхвърлен, като неоснователен.

   Общинската избирателна комисия в Кърджали се произнесе и по втора жалба на Лятиф Расим по повод сигнал в качеството му на вр.и.д. Председател на Общински съвет на ДПС относно завишен брой членове на СИК в с. Айрово от една политическа сила

  В Общия входящ регистър на ОИК - Кърджали с вх.№ 232/ 27.10.2019 г. и вх.№ 16/ 27.10.и. в Регистъра за жалбите на ОИК – Кърджали е заведен сигнал от Лятиф Расим, вр.и.д. Председател на Общински съвет на ДПС относно информация, че СИК  отказва на  избирателите  в някои секции/напр. 68 с.Островица/ да гласуват.

   Извършена е проверка на постъпилия сигнал, дадени са указания на членовете на СИК  и всички избиратели се допускат да упражнят избирателното си право

   Предвид  изложеното в сигнала твърдение и извършената проверка, ОИК Кърджали счита, че описаното в сигнала не е нарушение на избирателните права на гражданите.

  С оглед на гореизложеното и на основание чл.87, ал.1, т.22 от Изборния кодекс, ОИК – Кърджали отхвърля  сигнала на Лятиф Расим, вр.и.д. Председател на Общински съвет на ДПС относно информация, че СИК  отказва на  избирателите  в някои секции/напр. 68 с.Островица/ да гласуват и счита, че нарушение не е извършено.

   Трета жалба срещу опонентите на ДПС също бе отхвърлена тя е също по сигнал от Лятиф Расим - вр. и.д. председател на общински съвет на ПП ДПС Кърджали относно членове на СИК № 091600158, които не са назначени от ОИК

  В Общия входящ регистър на ОИК - Кърджали с вх.№ 233/ 27.10.2019 г. и вх.№ 15/ 27.10.2019 г. в Регистъра за жалбите на ОИК – Кърджали е заведен сигнал от Лятиф Расим - вр. и.д. председател на общински съвет на ПП ДПС Кърджали относно членове на СИК № 091600158, които не са назначени от ОИК.

  Извърши се проверка на постъпилия сигнал и се установи, че секцията се състои от 5 /пет/ члена, като всички до един са назначени от ОИК Кърджали по законоустановения ред.

  Предвид  изложеното в сигнала твърдение и извършената проверка, ОИК Кърджали счита, че описаното в сигнала нарушение не отговаря на фактическото състояние и сигналът следва да бъде отхвърлен като неоснователен.

  С оглед на гореизложеното и на основание чл. 87, ал. 1, т. 22 от Изборния кодекс, ОИК – Кърджали отхвърли  сигнала на Лятиф Расим - вр. и.д. председател на общински съвет на ПП ДПС Кърджали относно членове на СИК, които не са назначени от ОИК.

   ОИК-Кърджали разгледа още три жалби,които с решения бяха обявени за неоснователни.

  Кърджали бг вести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Дя
   Дядо Йоцо гледа
   3 -1
   19:15, 27 окт 2019
   Не е вярно това което виждате, а това което искат от ОИК Кърджали да не виждате. Цял квартал свидетели - не можело по жалбата да се установи времето по жипиеса на служебните коли да провери или да препрати жалбата до тези, които имат право да проверяват
  • 2
   Ан
   Анонимен
   0 0
   08:05, 28 окт 2019
   Турците имат една поговорка и тя гласи : Зорлен гюзелик олмаз или Насила хубост не става, мили депутати от партия хххх. Очакваме ви завръщане в града от където тръгна.... Писна ни на турци и българи от вас ххххххх хххх. Бързо забравихте глада..

  Хороскоп за 19.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За да навлезете и усвоите новостите, които ви привличат е нужно да бъдете смели и да не се съмнявате в себе си. Възползвайте се от добрата енергия, която ви владее сега, времето е благоприятно за активни действия. Предложение за нова работа. Постоянството в усърдието ви прави търсени и предпочитани партньори.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемете трудностите и не роптайте. Действително ще бъдете натоварени, но и постигнатото ще ви прави доволни. Общуването с високо издигнати люде ви носи добри перспективи, но също би ви помогнало доброто ви чувство за хумор. Благодарение на подобреното ви материално положение ще укрепне и семейното положение.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, наситен с предизвикателства. В добра форма сте и едва ли ще имате сериозни затруднения. Доверете се на усета си и няма да сгрешите. Днес верните решения ще идват по-скоро интуитивно, отколкото в следствие на задълбочени анализи. Разбирате се чудесно с колегите си и сътрудничеството ще ви носи отлични резултати.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предвижданията ви са напълно оправдани и това ви дава възможност да разгърнете изцяло намеренията си. Заемете се с отстраняването на стари грешки. Дори това да ви отнеме време, бъдете сигурни, че си струва усилията. Изразходвайте внимателно средствата, с които разполагате. Направените днес инвестиции ще се възвърнат в кратки срокове. Има от какво да сте доволни.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ви отправят примамливо предложение, на което трудно ще можете да устоите. То обаче е свързано с различни въпроси, които трябва предварително да уредите, ако искате да сте доволни впоследствие. Радвате се на подкрепата на свои близък, който няма да ви изостави в труден момент. В личен план ви очакват промени, които не зависят пряко от вас.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Заетостта ви не е извинение за отсъствие на внимание към партньора и близките ви. Решенията ви ще подлежат на обсъждане, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. Артистичното ви поведение не винаги е във ваша полза, по-често си давайте сметка за очакванията, които имат другите към вас.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е непредсказуем и това май напълно ви устройва. Не се хабете да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на човека, за който до скоро сте се измъчвали.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Склонни сте да поемате рискове, щом знаете, че възможността да спечелите е наистина голяма. За предпочитане е да не взимате пари назаем. Или поне го направете, едва когато другите начини са изчерпани. Приятелите и семейството ви ще ви подкрепят във ваше начинание. Съдействието им може да се окаже много важно.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Без да губите времето си в съмнения и колебания, ще действате и то успешно. Практичността ви отново ще се прояви, този път в навременни решения и финансови сделки. Отношенията ви с човек, когото цените и от когото очаквате съпричастност, ще се задълбочат и могат да прераснат в по-задълбочена връзка.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Каквито и емоции да събуждат у вас събитията днес, възползвайте се от ситуацията, като я обърнете в своя полза. Възможни са разминавания с партньора или с хора, които цените и то по причини, свързани с вас. Говорете по-малко и повече слушайте, ако не друго, то по-не няма да сгрешите.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За да успеете да се справите със заплетен въпрос от професионално естество, трябва да излезете от ролята на пасивни наблюдатели и сериозно да вземете нещата в свои ръце. Бъдете по-напористи и не се отказвайте сред всяка трудност. Можете да разчитате на подкрепата на близките си, но основната работа остава за вас. Вярвайте в себе си и ще успеете.
  19 ное 2019
  Последни новини