Успешно започна изборният ден в област Кърджали, комисиите подават данните към ЦИК

Успешно започна изборният ден в област Кърджали. Седемте общински избирателни комисии своевременно подадоха данните към Централната избирателна комисия, както изисква спуснатия график. Те бяха задължени да сторят това до 8,00 часа. Всички Секционни избирателни комисии са по места, информираха Кърджали бг вести председателите на шест от седемте Общински избирателни комисии. Проблем имаше с връзката с ОИК Джебел. Даденият за контакти стационарен телефон бе изключен, а мобилният даваше непрекъснато заето.

 Единствено в общините Кърджали и Крумовград има случаи на неявяване на членове на СИК. В Община Кърджали те са от определена политическа сила, каза за Кърджали бг вести председателят на ОИК-Кърджали адв.Александър Ставрев.

 Най-много избирателни секции има в Община Кърджали-162. Две от тях са в здравни заведения-съответно в МБАЛ „Д-р Атанас Дафофски” и Държавната психиатрична болница. Четири са подвижните секции. В Община Ардино всички 49 секции са отворени. Седем от тях са подвижни. В Община Кирково се гласува в 78 избирателни секции. Две от тях са подвижни. В Община Крумовград секциите са 82, от които 4 са подвижни. В Община Момчилград се гласува в 59 секции, две от които подвижни-една градска и една селска. В Община Черноочене отвориха врати 38 секции плюс 1 подвижна.Единствената община без подвижна секция е Джебел.Там започна изборния ден в 44 стационарни секции.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини