Сред труповете в българския тир в Есекс има тийнейджър (видео)

Разследване на убийство е започнато, след като 39 тела са намерени в камион от България в индустриална зона в Есекс, съобщават британски медии

25-годишен шофьор от Северна Ирландия е арестуван по подозрение за убийство.

Жертвите, намерени в индустриалния парк Уотърглейд в Грейс, включват един тийнейджър, а останалите са възрастни, съобщи полицията в Есекс.

Според органите на реда, камионът е от България, но е влязъл в страната в Холихед, пристанищният град в Уелс, който обслужва Ирландия. Холихед е второто най-натоварено фериботно пристанище във Великобритания след Дувър и служи като основен маршрут от Ирландия до Великобритания.

Камионът е регистриран в България, пише The Telegraph. Холихед e на повече от 300 мили от мястото, където са открити телата в близост до Търрок.

Вътрешният секретар заяви, че служителите по имиграцията на вътрешния офис работят в тясно сътрудничество с полицията, за да установят случилото се.

Полицаите са били извикани от линейката малко преди 1.40 часа в сряда след откриването на контейнер с хора вътре в индустриалния парк на Източно авеню.

"Това е трагичен инцидент, при който голям брой хора са загубили живота си. Нашите разследвания продължават, за да установим какво се е случило", казва Андрю Маринер, цитиран от The Guardian.

"Ние сме в процес на идентифициране на жертвите. Предвиждам обаче, че това може да е дълъг процес."

"Вярваме, че камионът е от България и е влязъл в страната в Холихед в събота, 19 октомври, и работим в тясно сътрудничество с нашите партньори, за да разследваме."

„Арестувахме шофьора на камиона във връзка с инцидента, който остава в полицейския арест, докато нашите разследвания продължават. Оценявам, че този кордон ще наруши дейността на местния бизнес в района и ще работим, за да гарантираме, че прекъсването е възможно най-кратко."

Премиерът Борис Джонсън заяви, че е "ужасен от този трагичен инцидент в Есекс".

"Получавам редовни актуализации и вътрешният офис ще работи в тясно сътрудничество с полицията в Есекс, докато установим какво точно се е случило", написа той в Twitter.

Ричард Бърнет, главен изпълнителен директор на Обществото за пътни превози, заяви, че „тази трагедия подчертава опасността от мигрантски банди, които контрабандират на камиони".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини