Пенсионерска саморазправа в Светулка, двама с медицинска помощ

За нанесена телесна повреда на 70-годишен е образувано досъдебно производство по чл.129, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс в РУ-Ардино. Инцидентът станал вчера около 12 часа в землището на село Светулка. Между мъжа и негов 62-годишен познат възникнал спор, при който си разменили удари. По-възрастният бил прегледан във Филиала на спешна помощ в Ардино, където установили, че има фрактура на ръката. След оказана медицинска помощ той бил освободен за домашно лечение. Другият участник в инцидента бил транспортиран в Спешното приемно отделение в Кърджали и след преглед също бил освободен. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Работата по случая продължават група „Криминална полиция“ и разследващ полицай в РУ-Ардино.

С постановление на Районната прокуратура в Кърджали, Териториално отделение-Ардино, е започната проверка в полицейското управление по чл.174а, ал.1 от Наказателния кодекс след подадена жалба, че била създадена пречка да се проведе събрание в село Жълтуша на 19 октомври. Група „Криминална полиция“ извършва възложената проверка.

С постановление на Районната прокуратура в РУ-Кърджали е започната проверка за неиздължени издръжки. 36-годишен баща не е изплатил на малолетното си дете 5665 лв., след като е бил осъден с влязло в сила решение по гражданско дело. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работа по случая.

11-годишен откраднал мобилен телефон от търговски обект в Момчилград, установили криминалисти от полицейското управление. След подаден сигнал за липсата мобилното устройство и организирани издирвателни действия бил установен извършителят на деянието. Телефонът е открит и иззет. Група „Криминална полиция“ и инспектор от Детска педагогическа стая продължават работата по случая.

Екип на пожарната служба в Джебел загасил горящи отпадъци в контейнер в града след подаден сигнал вчера в 17,30 часа. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини