Приключи още една успешна година за колоездачите

Изображение 1 от 6

    Дъжд от награди се изсипа от синьото безоблачно небе на град Берковица върху състезателите по приложно колоездене на Община Първомай на 11.10.2019 г. след обяд. На този ден се проведе републиканския турнир по този спорт „Призьорите от републиканските шампионати срещу звездите от европейският шампионат“, където Дани Костадинов състезаващ се по правилата на НДПК спечели сребърен медал, а Яна Иванова и Тодор Асенов, които се надпреварваха в същата група са съответно пети и шести при момчетата и момичетата.

    В състезанието по правилата на ФИА Стойчо Димов се окичи с бронз, а националката Камелия Костадинова нямаше ден и остана пета при момичетата.

    В комплексното класиране възпитаниците на Минко и Ваня Павлови останаха втори на крачка от победителя – Община Берковица. След приключване на съревнованието бе обявено и бяха раздадени наградите от генералното класиране в двете версии на държавния шампионат, като заедно с последния конкурс децата на Първомай донесоха общо 4 купи, 24 медала и 19 грамоти.

    При момичетата злато засия на гърдите на шампионката Яна Иванова, а при момчетата Дани Костадинов заслужи бронзов медал. В същата група Тодор Асенов е шести, първият ни отбор „прибра“ купата и сребърните медали, а вторият остана на пето място от седем отбора. В борбата при малките състезатели до 12 години, състезаващи се по правилата на ФИА, Камелия Костадинова и Иван Попов се зарадваха на сребърните индивидуални награди. Купа и сребърни медали спечелиха и състезателите ни от първия тим в тази група, а „героите“ от втория ни състав се класираха трети с бронзова купа и медали от 12 отбора.

    Екипът на село Градина с треньор Калчо Калчев се класира осми. Дипломи на десетте най-добри бойци в шампионата при момчетата и момичетата от двете групи бяха присъдени на Дани Костадинов, Яна Иванова, Иван Попов, Камелия Костадинова, Антония Янчева и Стойчо Димов. Сред медалистите са и Йордана Тошева, Ангел Милев, Виктория Райкова, Иван Петков и Мария Попчева. Подкрепа за отборите имаше и в лицето на Георги Иванов, Мирослав Христозов и Мария Манахилова.

    Диплом за отлично организиране и провеждане на републикански кръг от надпреварата получи кметът на Община Първомай г-н Ангел Папазов за създаване на отлични условия за състезание в IV кръг на републиканския шампионат по правилата на ФИА, проведен от 28 до 30 юни 2019 г. в гр. Първомай.

    Освен радостта от постигнатите успехи и попълване на отбора за следващата спортна година с момчета, ръководството и състезателите от клуба по приложно колоездене при Община Първомай са силно обезпокоени от липсата на достатъчно момичета от III до V клас, желаещи да се занимават със състезателна дейност в този спорт и се надяват в скоро време да попълнят редиците си с храбри девойки с които да се сформират повече отбори.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини