Тенисистите на Ардино трети в България

Юношите на СОУ „Васил Левски” в Ардино се класираха на трето място във финалния кръг на Ученическите игри по тенис на маса във възрастова група 8-ми-10-ти клас. Надпреварата се проведе от 14-и до 17-и май в обновената зала „Младост” на Двореца на културата и спорта във Варна. В нея участваха 10-те най-добри ученически отбори в България.
В спор за бронзовите медали ардинските тенисисти победиха със сърцата игра състава на Карнобат с 4:2. Национален шампион стана отборът на Пловдив. Във финалния двубой пловдивчани победиха състава на Варна с 4:1.
В предварителната група нашите надиграха съставите на Разград (4:1), София (4:0) и Монтана (4:2) и загубиха единствено от тима на домакините от Варна с 1:4. На полуфиналите допуснаха поражение от безспорния фаворит в турнира – отбора на Пловдив.
С този успех за пореден път състезателите на СОУ „Васил Левски” доказаха, че ардинската школа по тенис на маса е една от водещите в страната.
Юношите на СОУ „Васил Левски” бяха в състав: Алпер Сали, Керем Хасан и Зекерия Мюмюн. Ръководител на отбора бе дългогодишния преподавател Стефан Димов.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини