Празник в Татарево отбеляза 90 години читалищна дейност

Изображение 1 от 6

    Къщичка за книги, изложба с рисунки на 9-годишната Венета Герасимова и богата трапеза посрещнаха жителите и гостите на село Татарево, дошли да отбележат 90-годишнината на местното читалище „Народна просвета“.

    Тържествената програма събра зрителите в почистената и стегната от Наско Атанасов и приятели зала на читалището.

    Секретарят Таня Трендафилова и председателя на настоятелството Мария Гочкова наградиха хора, допринесли за развитието и запазването на читалището като културна институция. Посмъртно плакет беше връчен на създателя на певческата група Атанас Атанасов. За изключителния му принос награден беше бившият кмет Йордан Кюмюрджиев. Два от плакетите отпътуваха за далечни страни, в които живеят Наско Атанасов и приятелят му Джерами Роу.

    Най-малкият притежател на наградата стана Венета Герасимова, която разчуства присъстващите си с мила и по детски неподправена реч-благодарност към баща ѝ, избрал да живеят в село Татарево.

    Гостуващите състави от Искра, Градина, Дебър, Бяла река и Дълбок извор и местната певческа група и танцов състав „Евридика“ превърнаха годишнината в празник на българщината.

    След тях на сцената деца рецитираха стихове за родината и духнаха свещичките на голяма празнична торта.

    В края на тържеството Петко Петков, кмет на селото през последния мандат, обяви, че футболистите от „Борислав“ на празника на селото посвещават феноменалната си победа с 1:0 над отбора на Созопол.

    Теодора Киркова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини