Легионерът Иван Пачелиев остава в ареста

Обвиненият за убийството на фелдшера в село Орешник Димитър Факиров- Иван Пачелиев остава в ареста, обявиха от прокуратурата.

Бившият легионер от Френския легион в може да се укрие или да извърши ново престъпление, са мотивите на Окръжния съд в Ямбол, който е решил  мярката му „задържане под стража“.

Пачелиев е с повдигнато обвинение за това, че на 8 октомври в здравната служба на село Орешник е убил местния фелдшер чрез нанасяне на удари с нож по тялото. Повдигнатото му обвинение е за убийството на медицинско лице, извършено при изпълнение на функцията му – престъпление по чл.116, ал.2, вр. чл.115 от НК.

72-годишният медик беше открит във вторник на работното си място мъртъв. Селото беше завардено от спцчастите. Главният заподозрян за убийството му Иван Пачелиев беше открит в дома си в селото, предаде се след работа с него на психолозите.

Преди годинаи половина той беше изведен от дома си  от специалните части, след като се барикадира там, търсен за отправянето на заплахи към длъжностно лице. Преди да бъде арестуван обаче стреля по полицаи. това дело влиза в съда до края на този месец.

През декември, миналата година, Пачелиев също е бил арестуван заради заплахи към длъжностни лица. Лежал е тогава и в психиатрично отделение. 

Днешното определени на Окръжен съд – Ямбол може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Бургас.

Haskovo.net
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини