Никола Чанев към педагозите: Да спрем разрухата в Кърджали!

Изображение 1 от 6

    Кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ Никола Чанев се срещна с педагозите от Община Кърджали по случай Международния ден на учителя. Чанев покани преподавателите на празник ,за да демонстрира значимостта на тяхната професия за бъдещето на общината.

      Вие сте хората, които се грижите за нашето бъдеще. Заслугата идните години да са добри е изключително ваша. Във вашите ръце са нашите деца. Помагайте им да следват мечтите си. С тези думи Никола Чанев се обърна към педагозите. Той подчерта, че присъствието на преподаватели в листата за съветници на ГЕРБ е илюстрация на отношението на партията към тяхната колегия. Кандидатът за кмет специално посочи, че трети в листата е началникът на Регионалното управление по образование Гроздан Колев. На избираемо място е директорът на Езиковата гимназия Маноил Димитров.В листата е и педагожката Милена Кирякова.

       Днес учител звучи гордо. Българските педагози винаги са заемали достойно място в обществената йерархия подчерта кандидатът за градоначалник. Той припомни,че през май-2017 г.ГЕРБ оповести целта да се увеличат двойно учителските заплати. Първата стъпка е направена.Следва окончателната.

     Никола Чанев благодари на присъстващите , че са станали част от предизборната кампания на неговия екип и ПП ГЕРБ. Той заяви:Обръщам се към вас като кърджалийци. Да спрем разрухата! През последните 16 години за разлика от образованието, нашата община не върви напред а назад. Не само тъпчем на едно място,а затъваме. Овластени хора точат обществените финанси.Живеем в тъмен,мръсен,разбит град.Още 4 години в ръцете на тази клика и няма да имаме какво да спасяваме,каза още кандидатът за кмет.Времето за прошка отмина,идва времето за промяна!

      Чанев каза, че Кърджали може да бъде спасен само с общи усилия. Трябва работа, работа  и пак работа. Той представи в резюме приоритетите си: осветен, светъл и чист град в рамките на година; премахване за един мандат на дупките по улиците и разбитите тротоари; край на източването на общинските финанси от обръч от фирми; нова детска градина във „Възрожденци”; нови детски площадки във всеки квартал; нова индустриална зона и реновиране на старата.

       Началникът на РУО и кандидат за общински съветник Гроздан Колев благодари за вниманието на Никола Чанев, което той засвидетелства на учителската колегия в общината. Колев бе категоричен, че Чанев е желания кандидат за кмет.  Той е силен, креативен и честен , подчерта Колев и добави:Чанев постига целите си!

      Пред Кърджали бг вести Гроздан Колев открои приоритетите на педагозите-кандидати за общински съветници от ПП ГЕРБ. Ние ратуваме за доброто на образованието в общината. Затова ще настояваме и ще работим за подобряване на условията за работа на педагозите. За справедливо дофинансиране на поднормативните паралелки и създаване на добри условия за обучение. Смятаме, че детските градини в общината  трябва да преминат на делегирани бюджети,за да имат самостоятелност и сами да определят своите приоритети, натърти Колев.

      Началникът на РУО бе категоричен, че правителствената политика за двойно увеличение на учителските заплати е в процес на успешна реализация. Тя е израз на добротворство в името на бъдещето на нацията. Равнището на заплатата е социална оценка на значимостта на нашата професия, категоричен бе Гроздан Колев.

    Ораторите призоваха педагозите на 27 октомври да гласуват с номер 43 в интегралната бюлетина.

    Георги Кулов

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини