Театърът в Кърджали представи премиерно концерт-спектакъла „Посоки“

Изображение 1 от 3

    Творците от музикалния състав „Кадрие Лятифова“ при Театрално-музикален център (ТМЦ) в Кърджали представиха на зрителите премиерата на най-новия си концерт-спектакъл „Посоки“.  Грандиозният концерт се проведе  в голямата зала на театъра.

    Публиката имаше възможност да се наслади на популярни турски песни в съвременен аранжимент, обработка на Айхан Шакир-Ъшък, представени от солистите Якуб Якуб, Динко Ковачев, Орхан Тахир и гост-солистката Айсун Ахмед от кирковското село Фотиново.Емоцията от песните бе допълнена от танци, изпълнени от формация в състав Мергюл Юриева, НурсенАптурахман, Мирем Шакир с ръководител Гинка Кирчева.

    Концертът приключи с бурни аплодисменти от няколко поколения кърджалийци.На финала от името на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, народният представител от ДПС Адлен Шевкет, кандидат-кметовете на 7-те общини от областта, женско сдружение „Букет“ в Кърджали бяха поднесени кошници с цветя за талантливите музиканти, певци и танцьори.

    Режисьор на премиерно концерт-спектакъла „Посоки“ е Гълъб Бочуков.Това е втората за сезона премиера на ТМЦ-Кърджали, като първата бе на спектакъла „Перфектната сватба“ на драматичния състав при театъра.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини