Две нови линейки получи Центъра за спешна медицинска помощ –Кърджали,ключовете получи д-р Атанас Митков

Изображение 1 от 2

    Две нови линейки получи Центъра за спешна медицинска помощ-Кърджали. Ключовете получи лично от министър Кирил Ананиев директорът на центъра д-р Атанас Митков. За Кърджали бг вести той сподели, че едната линейка е с висока проходимост 4х4 с марка „Ситроен”,а другата е 4х2 и е с марка „ „Пежо”. Двата специализирани автомобила са напълно окомплектовани и оборудвани. Единият ще бъде на дежурства в Кърджали, а другия в Чорбаджийско. Д-р Митков посочи, че министърът с удоволствие се снимал пред автомобила предназначен за столицата на Източните Родопи.

    Общо 25 линейки бяха осигурени за Спешната помощ в страната. Ключовете бяха връчени от здравния министър Кирил Ананиев.Линейките са закупени по европейски проект. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на големия инвестиционен проект е 163 897 815,62 лв., от които безвъзмездната финансова помощ – 163 502 132,68 лв. 

    „С настоящата доставка броят на новите линейки по проекта вече достигна 82. Нови линейки вече работят на територията на Сандански, Царево, Провадия, Г. Оряховица, Кърджали, Белоградчик и още много други населени места в страната. До края на годината предстои да бъдат доставени още 70 линейки, a oстаналите санитарни автомобили – до предвидените по проекта 400 броя – ще бъдат доставяни поетапно до 2021 г.“, каза Ананиев.Към момента Министерството на здравеопазването е сключило три договора за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на общо 358 санитарни автомобила, като предстои да бъде обявена нова процедура за 42 високопроходимите линейки, тъй като постъпилите оферти по поръчката не са отговаряли на изискванията. Всички линейки разполагат с най-съвременно медицинско оборудване за оказване на спешна помощ, а гаранционният срок и на колите, и на апаратурата в тях, е 5 години, посочи още здравният министър. 

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини